Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OČEKIVANA REAKCIJA

Nadbiskup Hranić o neradnoj nedjelji: To je svakako prijedlog iza kojega bi stala Crkva

Đuro Hranić
Davor Javorovic/PIXSELL
08.05.2021.
u 19:45

Založio se, kako je rekao, "da barem jedan dan u tjednu bude dan kada se obitelj može naći zajedno"

Nadbiskup đakovačko-osječki Đuro Hranić izjavio je kako bi Crkva podržala prijedlog vladajuće većine o neradnoj nedjelji za trgovce, osim 16 nedjelja u godini.

"To je svakako prijedlog iza kojega bi stala Crkva. Crkva kad zastupa neradnu nedjelju onda ne misli da će time  bolje napuniti svoje crkve nego ona ponajprije misli na obitelji", rekao je Hranić.

Založio se, kako je rekao, "da barem jedan dan u tjednu bude dan kada se obitelj može naći zajedno".

Đakovo je danas obilježio Dan grada, a na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, uz predsjednika Republike Zorana Milanovića sudjelovali su i đakovački gradonačelnik Marin Mandarić, ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Nataša Tramišak i nadbiskup đakovačko-osječki Đuro Hranić.

Ključne riječi

Komentara 15

MT
mel_torme
20:50 08.05.2021.

Ali zašto je crkvi bitna neradna nedjelja, a nije joj bitno što su obitelji bez vjere i morala i potrebe da se nalaze kako u nedjelju tako i u druge dane?

HR
Hrabraja
23:46 08.05.2021.

Može, ali i crkve da ne rade

DU
Deleted user
20:38 08.05.2021.

Ovo je najveći paradoks. Ne radna nedelja. Crkva bi srala izavtiga. Pa svi svećenici rade samo nedeljom. I obilato naplaćuju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije