Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FRANCUZI O ARBITRAŽI

'Nadamo se da će se teritorijalni spor moći brzo i trajno riješiti'

Savudrijska vala/Piranski zaljev
Reuters/PIXSELL
06.07.2017.
u 18:51

- Rješavanje spora između dvije države članice Europske unije koje se snažno zalažu za usku regionalnu suradnju od iznimne je važnosti kako za budućnost EU-a, poručila je glasnogovornica.

Primili smo na znanje odluku arbitražnog suda od 29. lipnja i nadamo se da će se ona poštivati, poručila je glasnogovornica francuske vlade upitana o francuskom stavu o teritorijalnom sporu između Hrvatske i Slovenije. Hrvatska je iz arbitražnog procesa o granici izašla nakon kontaminacije procesa te ne priznaje odluku koju je donijelo arbitražno vijeće kojim je predsjedao francuski sudac Gilbert Guillaume.

- Kao što su naveli potpredsjednik Europske komisije Frans Timmermans i neki od naših europskih partnera, nadamo se da će se teritorijalni spor moći brzo i trajno riješiti, u duhu dijaloga te u konstruktivnom i smirenom ozračju - kazale je te dodala: - Rješavanje spora između dvije države članice Europske unije koje se snažno zalažu za usku regionalnu suradnju od iznimne je važnosti kako za budućnost EU-a, tako i za stabilnost Zapadnog Balkana.

Komentara 20

PA
papilon100
08:55 07.07.2017.

Umjesto da pozovemo francuskog konzulata i Francuskoj pisemo prosvjetnu notu zbog francuskog korupiranog suca ili ga kazneno gonimo ,oni nas prozivaju ko svoju koloniju sramota.Zato smo banana drzava sa seoskim politicarima kojima sve diplome za obrisat....Sramim se takve drzave i povracam uz pratece nus pojave kad vidim nas politicki vrh i sve bivise i buduce vlade

DU
Deleted user
19:19 06.07.2017.

Jasno da FR spašavaju svog arbitra - a o njihovom radu je najbolje svjedočanstvo što je tijekom arb. postupka par stotina km kopnene hipotetske granice SLO okovala bodljikavom žicom! Što je pak u suprotnosti sa samim arb. sporazumom, da ni jedna od strana neće poduzimati nikakve korake u tom smjeru. I ni to im nije bilo dovoljno da prekinu arb. postupak!? Sapienti sat...

DO
Dotepenec
11:13 07.07.2017.

Odmah ćemo pristati ćim dobijemo koridor prema Austriji veličine slovenskog na moru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije