Naslovnica Vijesti Svijet

Nadahnut Škotskom Dodik poručio: Neka se spremi Republika Srpska

Milorad Dodik smatra da nakon škotskog referenduma EU nema pravo nikom zabraniti slično
18. rujna 2014. u 14:49 56 komentara 4510 prikaza
Milorad Dodik
Foto: Dejan Moconja/PIXSELL

Referendum o nezavisnosti Škotske pobudio je mnoge separatističke nade diljem Europe, pa tako i one u Republici Srpskoj.

- I dok se u Španjolskoj spremaju da referendumsko pitanje iz Škotske prevedu s engleskog na katalonski, ja Škotima i ostatku Britanije želim miran i dostojanstven 18. rujan, koji će sasvim sigurno postati još jedan povijesni datum. A svima poručujem - neka se spremi Republika Srpska - poručio je Milorad Dodik, prenosi Blic.

Dodik smatra da nakon ovog Europska Unija nema pravo nikome uskratiti pravo upotrebe referenduma kao oblik zaštite vlastitih prava, uključujući pravo na bolji život te kaže kako su stvorili zakonski okvir za provođenje takvog referenduma.

>>Ukrajinci Škotima: Ovo vam je prilika, iskoristite je!

>>Razjedinjeno Kraljevstvo

>>Za put u neovisnost spremno je osam regija unutar EU

>>Prve izlazne ankete: U tijesnoj borbi Škotska ostaje u Britaniji!

Gorenje gastro radionica
Gorenje gastro radionica
U suradnji s Večernjim listom i Gorenjem još je jednom otvorena Kuhaona
 • zagreb1111111111:

  BIH mora uzeti svoju sudbinu u svoje ruke i izaći na referendum da žele državu s Hrvatskom . Udruženi Muslimani i Hrvati trebaju pokazati da su večina i da žele prestati biti lonac gdje će bilo tko zakuhati rat i ... prikaži još!t i igrati se sa njihovim životima i životima njihove djece. Zajedništvo Hrvata i Muslimana najveća je kazna za agresore , velikosrbe, nikako Haag s par godina kazne ratnim zločincima, ali i jedino dobro rješenje za sve nas na ovom prostoru. Hrvatska kao NATO i EU članica jedina pruža prava prava svim vjerama. Biti lonac gdje neki izopačeni umovi vuku konce da ginu nevini ljudi u sredini Europe, mislim da tome treba doći kraj jednom za svagda, a posebno u BIH.

 • giglibigli:

  neće eu zabranit će mu amerikanci, da ne bi možda još i rusku vojnu bazu kod banja luke kao "garant" nezavisnosti

 • Avatar Androkoma
  Androkoma:

  Ode onda Vojvodina kao i Sandzak heheh