Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UZOR KOLEGAMA

Nada za izlječenje: Humanitarno kuhanje za pomoć slijepoj studentici Ivani

radionica kuhanje
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
30.04.2019.
u 12:43

Ostvaruje izvrsne rezultate s prosjekom od 5.0 i ove ga godine treba završiti i magistrirati

Dubrovčanki Ivani (28) apsolventici studija filozofije zagrebačkog Filozofskog fakulteta koja je oslijepila u devetoj godini života, potreban je novac za liječenje, ali i za novu tehničku opremu za slijepe, pomoću koje može pratiti predavanja i završiti studij.

Humanitarno kuhanje održat će se u zagrebačkom Egoist baru Cvjetno, Veslačka 17, u četvrtak 2.5. od 17 do 23 sata, piše portal Zazubice. Šef kuhinje Neven Kerhat u suradnji s mesnicom Meat the King i vinarijom Sontacchi posjetiteljima će pripremiti meni u tri slijeda po cijeni od 150,00 kn. Od četvrtka u prodaju kreću i šalice "Imam herc" po cijeni od 20 kuna u svim Egoist barovima, a sva dobit od prodaje menija i šalica ide za Ivanine potrebe. Cilj je prikupiti 15.000,00 kuna.

Ivanina dijagnoza je Retinitis pigmentoza s progresivnom atrofijom vidnog živca na oba oka. Iako slijepa, Ivana na fakultetu ostvaruje izvrsne rezultate s prosjekom od 5.0 i ove ga godine treba završiti i magistrirati.

Šansu za izlječenje Ivana je pronašla u Rusiji, gdje bi trebala biti podvrgnuta lingvističko-valnoj genetici (LVG), takozvanoj Garjajevoj metodi koju provodi najslavniji istraživač tog područja, molekularni biolog Pjotr Garjajev iz Instituta kvantne genetike.

Svoj dolazak na humanitarno kuhanje trebate potvrditi na info@egoistbar.com ili putem broja 0912183813 (Julijana Biljan).

Komentara 1

VJ
vjaceslav
18:10 30.04.2019.

u rusiji? lingvističko-valna genetika (LVG)? daj , bože!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije