Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
01.03.2016. u 14:15

Taman kada smo se ponadali da je uz pomoć bavarskog IFO instituta pronađena neka spasonosna formula, Šikić je priznala da zapravo i ne zna odakle se stvorio novac, čak 41 milijarda kuna kojom raspolaže u ministarstvu.

Nada Šikić, nova ministrica rada i mirovinskog sustava, jedna iz plejade stručnjaka okupljenih u novoj Oreškovićevoj Vladi, utješila je u razgovoru za Dnevnik Nove TV sve umirovljenike izjavom da se mirovine neće rezati. Sjajna je to vijest znamo li za nepovoljan odnos radnika i umirovljenika, jedan naprema jedan, zbog kojeg mirovinski sustav nije održiv bez stalne financijske infuzije sa strane.

Taman kada smo se ponadali da je uz pomoć bavarskog IFO instituta pronađena neka spasonosna formula, Šikić je priznala da zapravo i ne zna odakle se stvorio novac, čak 41 milijarda kuna kojom raspolaže u ministarstvu. „Odakle novac? Ne znam odakle se sveukupno skuplja novac za državni budžet. Jedan se dio prikuplja iz sredstava plaća od svakog radnika, a ostali se dio financira iz državnog proračuna. A odakle novac u državnom proračunu, vjerojatno od svih poreza i svega ostalog što je namijenjeno za državni proračun.“

I dok ministrica ne zna puni li se državni budžet iz proračuna ili obrnuto, nama ostaje samo da primijetimo kako stotinjak godina nakon A. B. Šimića nisu samo pjesnici čuđenje u svijetu. Ministri su čuđenje u svijetu, a ni mi se njima ne možemo načuditi.

>> Ministrica Šikić: Ne znam odakle se sveukupno skuplja novac za državni budžet

Ključne riječi

Komentara 2

NO
Nolte
16:51 01.03.2016.

Sta reci? Kakvu posluku porati?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije