Naslovnica Vijesti Hrvatska

Privatni katolički vrtić pohađaju djeca različitih socijalnih statusa

Ministrica Murganić i državna tajnica Mađerić dijelile su darove nabavljene iz sredstava za promociju Europskog socijalnog fonda
07. prosinca 2017. u 20:05 71 komentara 2847 prikaza
Nada Murganić
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Nakon nemuštog bježanja državne tajnice Margarete Mađarić od novinara koje je zanimalo zašto ona i ministrica Nada Murganić nose privatnom katoličkom vrtiću paketiće Fonda europske pomoći za najpotrebitije, iz Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku oglasili su se objašnjenjem.

Nada Murganić MURGANIĆ NIJE KOMENTIRALA Pokloni 'za najpotrebitije' završili u privatnom vrtiću, državna tajnica bježala od kamera

Nekima vrtić besplatan

Paketići slatkiša, školskog pribora i higijenskih potrepština nabavljeni su iz sredstava dodijeljenih Ministarstvu za promociju i javno oglašavanje programa Europskog socijalnog fonda i Fonda europske pomoći za najpotrebitije, a ne iz sredstava namijenjenih humanitarnim organizacijama koje provode takve programe financirane iz Europskog fonda za najpotrebitije, poručili su iz Ministarstva.

Dodali su i da je Dječji vrtić “Blažena Hozana” javna ustanova koja usluge pruža temeljem ugovora o sufinanciranju s Gradom Zagrebom te ga polaze djeca roditelja različitog imovinskog statusa, a cijena je utvrđena prema prihodovnom cenzusu te ga dio djece pohađa besplatno. Taj je vrtić ujedno pohađalo dijete ministričine šefice kabineta.

U Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku potvrdili su nam, uz navod da dijete sada ide u školu, a navedeni je vrtić pohađalo dok službenica nije radila u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, već u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, gdje je zaposlena od 2004. godine. “Sporazumom između ta dva ministarstva privremeno je premještena na radno mjesto tajnice kabineta ministrice za vrijeme trajanja mandata ministrice Murganić”, poručili su. “Posuđivanje” državnih službenika unutar sustava inače nije sporno.

Skandal svakog mjeseca

– Tako se raditi ne može. Već smo upozoravali da to ministarstvo ne radi kako treba, to se vidjelo iz nacrta Obiteljskog zakona koji je pušten u proceduru sa skandaloznim definicijama. To nije samo pitanje nepravde, da se ne tretiraju sva djeca u svim vrtićima jednako, nego je i potencijalno zloupotreba europskog novca, a tu se zaista ne može dijeliti po babi i stričevima i svojim osobnim preferencijama. Nešto treba učiniti jer ne može svaki mjesec biti jedan skandal – drži Vesna Pusić iz GLAS-a. Gordan Maras iz SDP-a kaže da je ministrica morala koristiti sustav, a mostovac Tomislav Panenić kaže da ga je pogodio ovaj slučaj te je mišljenja da zbog ovog netko treba odgovarati. Čelnik HSS-a Krešo Beljak poručuje: – Ovo je još jedan dokaz da je cijela ova ekipa koja vodi državu ništa drugo nego hrpa licemjera!

Pogledajte i galeriju: Reutersove fotke godine

Nada Murganić
1 / 23
Kombinacija dviju fotografija s predsjedničkih inauguracija – lijevo s inauguracija Donalda Trumpa u siječnju 2017. i desno inauguracija Baracka Obame u siječnju 2009. u Washingtonu. 
Pokloni za siromašne podijeljeni u privatnom katoličkom vrtiću sredstva iz fonda Ministarstvo se oglasilo oko darova koji su podijeljeni u privatnom vrtiću Vesna Pusić i Krešo Beljak Reakcije iz Sabora Pusić: Ne može svaki mjesec biti jedan skandal. Beljak: Gomila licemjera vodi državu Andrej Plenković SPORNI POKLONI Plenković se oglasio o ministrici Nadi Murganić: 'Ima moje povjerenje, kakva ostavka'
 • Lisac:

  Privatni katolički vrtić pohađaju djeca različitih socijalnih statusa. Ako je to tako zašto su onda bježali pred novinarima. Sada se izvlače.

 • Avatar Matija22
  Matija22:

  privatni vrtići se plaćaju znaći da roditelji imaju love viška , izjaviti da pohađaju djeca različitih socijalnih statusa je glupost

 • Avatar crodoc
  crodoc:

  Privatni vrtić pohađaju djeca različitog imovinskog statusa????????? Privatni!!!! Halo, Huston zove.......! Koga briga jeli katolički ili ne!? Činjenica jest da u PRIVATNI vrtić ne idu djeca potrebitih!!