Naslovnica Vijesti Hrvatska

Pokloni 'za najpotrebitije' završili u privatnom vrtiću, državna tajnica bježala od kamera

U pozivu za medije nigdje se ne spominju siromašne obitelji.
06. prosinca 2017. u 23:54 66 komentara 6471 prikaza
Nada Murganić
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Ministrica Nada Murganić i tajnica Margareta Mađerić danas su u privatnom katoličkom vrtiću "Blažena Hozana" u Zagrebu prisustvovale proslavi blagdana Svetog Nikole.

Nada Murganić Demografija 100.000 više obitelji u Hrvatskoj dobivat će dječji doplatak

Ministarstvo socijalne politike vrtiću je darovalo poklone, no na njima piše kako su čokolade, pelene i bojanke "za najpotrebitije."

Reporterka Nove TV nije dobila odgovor na pitanje zašto su pokloni 'za najpotrebitije' završili u privatnom vrtiću. Margareta Mađerić pobjegla je čim je postavljeno pitanje, a ministrica Murganić iz vrtića je izašla na stražnji izlaz pa nije dala komentar na ovaj slučaj.

- Ovo jest privatni katolički vrtić, ali mi ćemo ove poklone koje smo dobili darovati djeci odnosno roditeljima koji nisu u mogućnosti svome djetetu priuštiti neki poklon za blagdan svetog Nikole - kazala je sestra Antonija Matić, ravnateljica dječjeg vrtića „Blažena Hozana“.

Na pitanje koji su to roditelji, ravnateljica odgovara kako ih ima više u naselju Trnje. No, u pozivu za medije nigdje se ne spominju siromašne obitelji.

Pogledajte i galeriju: Reutersove fotke godine

Nada Murganić
1 / 23
Kombinacija dviju fotografija s predsjedničkih inauguracija – lijevo s inauguracija Donalda Trumpa u siječnju 2017. i desno inauguracija Baracka Obame u siječnju 2009. u Washingtonu. 
Dubravka Hrabar Dubravka Hrabar: 10 pogrešnih interpretacija spornog nacrta zakona o obitelji Odbijen zahtjev Premijer ne da Nadu Murganić Nada Murganić HITAN POSTUPAK Roditelji njegovatelji i nakon smrti djeteta dobivat će naknadu
 • Avatar mama mia
  mama mia:

  HDZ-njare nemreju bez lopovluka ono domoljubno hibridno vjerodostojno oduzimaju od sirotinje i nose bogatima a i oni koji poklone primaju i vide šta na njima piše nisu bolji pravi domoljubni Fuj

 • Deleted user:

  Sad smo bar naucili da se u privatnom vrticu, a cijena je nekoiko puta visa od drzavnog, nalaze najpotrebitija djeca, ciji roditelji nakon sto podmire vrtic, nemaju novca za dar za sv. Nikolu.

 • Avatar mama mia
  mama mia:

  A ni časnoj Antoniji Matić nije bio problem izmišljat napravila je to stručno bez da je pocrvenila u muljanju je vješta nema šta ka HDZ-ovka