Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA KOSOVU

Načelniku srpskog Generalštaba kaznena prijava za ratne zločine

kosovo (1)
Reuters/PIXSELL
23.02.2012.
u 09:17

Ljubiša Divković tereti se za ratne zločine počinjene na Kosovu 1999. godine u vrijeme kada su snage NATO-a bombardirale tadašnju Jugoslaviju, ali i BiH

Zamjenik tužitelja za ratne zločine Srbije Bruno Vekarić potvrdio je srpskim medijima da je Tužiteljstvo za ratne zločine primilo kaznenu prijavu Fonda za humanitarno pravo protiv načelnika Generalštaba Vojske Srbije Ljubiše Divkovića kojega FHP Nataše Kandić tereti za ratne zločine počinjene na Kosovu 1999. u vrijeme kada su NATO-ove snage bombardirale tadašnju Jugoslaviju, ali i BiH.

– FHP je kaznenu prijavu podnio krajem siječnja Republičkom javnom tužiteljstvu, koje ju je u srijedu proslijedilo Tužiteljstvu za ratne zločine, kao mjerodavnom da ispita njene navode – dodao je Vekarić podsjećajući da je skupina nevladinih organizacija pozvala Tužiteljstvo za ratne zločine da "ispita navode FHP-a u vezi s mogućom Dikovićevom odgovornošću za ratne zločine na Kosovu i u BiH" iako je to tužiteljstvo 25. siječnja priopćilo da "ne postoji bilo kakav temelj za sumnju u Dikovićevu kaznenu odgovornost za ratne zločine".

FHP je ranije osporio podobnost novog načelnika Generalštaba Vojske Srbije i dostavio medijima dosje o njegovim, kako tvrde, ratnim zločinima počinjenim nad albanskim civilima, podsjeća agencija Tanjug.

Komentara 7

Avatar LargoWinch
LargoWinch
10:44 23.02.2012.

Vjerujem da su državne službe Srbije temeljno provjerile ovog čovjeka prije nego je imenovan za načelnika generalštaba, tako da iskreno sumnjam u sve ovo. Nevjerujem da bi sebi dopustili takvu katastrofalnu grešku. Mislim da se radi o kampanji vezanoj zaa status kandidata EU ili nešto slično.

OB
-obrisani-
15:58 23.02.2012.

23.02.2012. u 10:25h BG je napisao/la: Zamislite,nas bombardovali,a mi zlocinci))) Pa sta je onda general Nato-a? jahac apokalipse? --------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Beograđanine vas su bombardirali upravo radi toga što ste radili zločine, pa nisi valjda zaboravio da ste počeli ratove u Sloveniji,veniji, Hrvatskoj, B i H i Kosovu ! Pa cijeli svijet je gledao kada ste radili zločine na Kosovu i kada je bježalo milion Albanaca od vaših zločina !

BG
BG
10:25 23.02.2012.

Zamislite,nas bombardovali,a mi zlocinci))) Pa sta je onda general Nato-a? jahac apokalipse?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije