Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Nabujali Tiber podijelio Rim

12.12.2008.
u 17:14

RIM – Rijeka Tiber toliko je narasla de je u petak bilo više puta tijekom dana zabranjeno kretanje rimskim mostovima. Rim je bio podijeljeni grad. Ne pamti se kada je Tiber bio kao u petak kada je zabilježeno 12 metara iznad normale. Policija je morala zatvarati prijelaze preko mostova kako valni udar ne bi zahvatio i ljude i automobile.

Civilna zaštita upozorava kako se može očekivati i veći vodostaj, a posebno kritično stanje bit će u noći između petka i subote. I u drugim talijanskim gradovima, primjerice u Veneciji, visoki vodostaj prijetio je ljudima i imovini. Poplavljena su polja, trgovine, stanovi, podvožnjaci i nanesena je golema šteta. Grad Rim zatražio je proglašenje izvanrednog stanja i obeštećenja zbog prirodnih nepogoda.

Na talijanskim planinama pada snijeg, koji bi se mogao pretvoriti u lavine. Postoji opasnost i od odrona. Šef civilne zaštite Guido Bertolaso u petak je izjavio kako su dvije rimske rijeke, Tiber i Aniene, dostigle kritičnu točku vodostaja, ali "nije dana zapovijed o evakuaciji rimske četvrti Foro Italico" gdje su olimpijski stadion i bivše olimpijsko naselje.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije