Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
delinkvencija
Povratak na članak

Na zgradi kina u središtu Gvozda osvanuo ustaški grafit

Kriminalistička obrada ovog neprimjerenog grafita još traje, izvijestili su iz policije.

Komentari 44

BO
boston
13:22 02.01.2012.

U SAD-u sam neki dan gledao na \"military chanel\" emisiju \"Nazi colaborators\" ili po naski nacisticki saveznici. Emisija je bila posvecena Hrvatskoj, iz vremena ustasa i Ante Pavelica. Nije mi jasno kako netko moze podrzavati njegovo djelo u historiji nasega naroda, a istovremeno osudivati sto nam se dogodilo 90-tih. Bogu hvala, znam da vecina Hrvata nije tako plitka i neuka. I nas 1 predsjednik je bio na strani partizana, komunista, i jedinih saveznika i pobjednika protiv nacizma.

VL
DU
Deleted user
13:23 02.01.2012.

Da je kojim slučajem neki klinac nacrtao petoraku i napisao Tito - patrija, onda to uopće ne bi bila vijest, ovako je to strašan zločin.

VL
ŠI
šifra2
13:31 02.01.2012.

Nezreli odgovor svekolikom veličanju razbojnikaTita!

VL
DU
Deleted user
13:33 02.01.2012.

Povampirene \" ustase\" napisale jedan grafit, a takvih srpskih \" ocila\" po Vukovaru ima koliko hoces i nitko o tome ne pise. Jos se nije otkrilo tko je oskrnavio spomenik nasim policajcima u Borovu, a vec su Tudjmanov spomenik bacili u more. I, nikom nista, pocinitelj nepoznat, istraga u tijeku. A u dragom nam VL ni retka. A ti boston, ako mislis da je Hrvatska zasluzila \'91., ubojstva i silovanja zbog neke NDH onda najbolje nastavi sa pisanjem na sumadijsko-niskom forumu. Tamo ces biti glavna atrakcija.

VL
DU
Deleted user
13:35 02.01.2012.

To su Srbi napisali da provociraju.

VL
BO
boston
13:38 02.01.2012.

@krle Ja niposto nemislim da je Hrvatska zasluzila zla iz 90-tih. Procitaj nanovo sto sam napisao. Samo sam napisao da mi nije jasno kako podrzavac masovnih ubojstava moze koriti masovna ubojstva. Hrvatska je definitivno bila zrtva 90-tih, isto kao stoo su neduzni iz konc-logora 40-tih. Sa tom cinjenicom ce se sloziti cio svijet, i pol Hrvatske.

VL
BO
boston
13:41 02.01.2012.

@krle Inace, nemam potrebe pisati na Sumadijskim portalima, kad nisam od tamo. Ima u Hrvatskoj i drugih \"manjina\" pored Srba i Bosanaca...

VL
RS
roland_song
13:45 02.01.2012.

e novinaru, ja vidio u zagrebu neko napiso \"dubrava zakon\" odi brzo i slikaj, ej grafit, brzo novinaru pozuri!!!! ti si pravi novinar, ajde novinaru trciiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

VL
DU
Deleted user
13:46 02.01.2012.

boston Da li su Hrvati unutar prve i druge Jugoslavije zasluzili ono sto im se dogadjalo? Da li je u stradanju na Bleiburgu nestalo mnostvo neduznih, da o nesudjenju zlocincima i ne pricam. Da li ista znas o stradanju Hrvatata u Kraljevini SHS i Kraljevini Jugoslaviji sto je prethodilo \'41 i NDH? Sve su to stvari koje su dovele, hvala Bogu, do neovisne Hrvatske \'91., ali vrag ( citaj srbi) ne spava i povijest ce nam se sa ovako naivnom politikom prema srbiji ponoviti kad-tad. To je problem, a ne jedan bezvezni grafit.

VL
KA
kajinx
13:47 02.01.2012.

Udbaška posla !

VL
Avatar double_D
double_D
13:51 02.01.2012.

ma ne mogu vjerovati! ma to je sigurno fotomontaža....nemoguće da je netko narisao takav grafit...ma nemoguće! čovječe, pa to je proustaški grafit, treba odmah to staviti na sve dnevnike i vijesti! treba pohapsiti cijelu županiju i sve temeljito ispitati dok se krivac ne uhvati!

VL
Avatar H/S/P
H/S/P
13:54 02.01.2012.

Sad sam sokiran, to je gore nego sta je HR zaduzen u Milijardama,sta je masa ljudi bez posla,sta su polititari pokrali i upropastili drzavu. Moramo trazit pomoc zapada da se pocinitelj sto prije pronade i strogo novcano kazne.....

VL
VZ
veki_zg
14:16 02.01.2012.

....a da ne spominjemo idiote iz \"crvene akcije\" koji su izšarali pol zagreba sa svojim debilnim parolama, pogotovo područje oko \"đamije\" tj. trga žrtava fašizma (koje se farbalo puno puta, ali su svaki put ponovo izšarali-naravno izgrednici nisu uhvačeni) , i opčenito područje oko šubićeve...ne želim podržavati ovaj čin jer bi ja sve ovakve prekršaje masno kaznio, ali mi opet nije jasno zašto je dotični novinar išao pisat o nekakvom glupom grafitu u centru gvozda kad ima pred nosom na trgu žrtava fašizma ogromne išarane površine uništene natpisima tipa \"potpora grčkim radnicima\" , \"srbi i hrvati\" , \"crvena akcija\" i sl. ...idioti su u istom rangu ko i debili kaj šaraju natpise \"ubi mamića\" i sl...nek ti dotični idu do mamića doma pa nek po njegovoj fasadi šaraju, a papci iz crvene akcije neg malo pokažu poštovanja i prestanu uništavat grad zagreb jer da im je na vlasti takav režim kakav bi oni htjeli za ovakvo (ne)djelo bi dobili 50god golog otoka!

VL
Avatar razocarani
razocarani
14:19 02.01.2012.

svakako neprimjereno i za osudu............ ali bilo je ovakvih grafita i za vrijeme SFRJ koji su bili brze bolje prebrisani .............a o tome da ovako nesto dospije u novine moglo se samo sanjati.....

VL
JU
juma
14:27 02.01.2012.

Grad Zagreb zahvaljujuci tisucama grafita prije lici na neku oronulu, smrdljivu americku crnacku cetvrt, nego na glavni grad jedne europske drzave. No to novinarima ne smeta, jer im je u njihovom izokrenutom mozgu to valjda urbano? Zato je vijest da je u nekoj provinciji iza sedam gora netko isto tako pametan napisao jedan grafit s imenom Ante P? Shvatite vec jednom da je svako prljanje i zvrljanje po fasadama djelo kaznjivo po zakonu, bez obzira kakvu poruku imao nedokazani kvazi umjetnik. U Skandinaviji za to mozete cak i zaglaviti na koju godinicu u zatvoru, no kod njih su fasade ciste, a kod nas smo prinudjeni gledati kako nam djeca odrastaju u devastiranom i derutnom urbanom okolisu.

VL
LI
livoguza2
14:38 02.01.2012.

Strašno! A je li se oglasio načelnik policije u TRIBUNJU? A je li Mladen Bajić podigao kaznenu prijavu protiv Tonća Majića iz Splita zbog toga što mu je više puta u pismu slao pokidanu hrvatsku zastavu? A što se dogodilo onima koji diljem Hrvatske pišu \"Ovo je Srbija\"? Čudna neka NOVA PRAVDA.

VL
SI
Silverlight
15:00 02.01.2012.

Bit ce sve vise ovakvih grafita s novom vladom.

VL
Avatar KoHay
KoHay
15:01 02.01.2012.

– Kriminalistička obrada ovog neprimjerenog grafita još traje, a o rezultatima istrage obavijestit ćemo javnost – rekao je kratko Marijan Brnad, načelnik policijske postaje u Gvozdu. Još je dodao i to da je šira okolica blokirana dugim cijevima, a poo potrebi će zvati i vojska kako bi se ovi neizmjerno teški kriminalci doveli pravdi, živi ili mrtvi. dajte ljudi, uozbiljite se. prvo uklonite sve 4C zn akove po hrvatskoj i sve prave kriminalce, pa onda maltretirajte djecu koja su se dokopala spreja

VL
LI
liburnik
15:28 02.01.2012.

Ma dajte . pa ovakvih natpisa ima na \" kilometre\" po cjeloj RH i nitko od toga ne pravi skandal. Litra silikatne boje i gotova priča. Sada smo se najedamput osvjestili od ustašije ha......ha....... Htjeli mi priznati ili toga ćee biti , što se više pjenili oko toga oni će više pisati iz dišpeta - takvi smo, ne more se tu ništa.

VL
Avatar H/S/P
H/S/P
16:28 02.01.2012.

Molim pcinitelje slijedeci put sve to malo lijepse napravit. Ovo je bas lose uradeno ..

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.