Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žalba DORH-a

Na zebri usmrtio ženu i dobio uvjetnu kaznu

Županijski sud u Varaždinu
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
06.05.2020.
u 21:00

Osuđeni 64-godišnjak ne mora platiti sudske troškove

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda kojom je 64-godišnji vozač proglašen krivim zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je poginula 73-godišnja žena, za što je kažnjen uvjetno, na jednu godinu zatvora u koji neće morati ići ako u tri godine ne počini novo kazneno djelo.

Proglašen je krivim što je 12. prosinca 2017. oko 6.45 sati u Sračincu, kršeći prometne propise, neoprezno upravljao osobnim automobilom i "propustio upravljati vozilom s osobitim oprezom" kad se približavao obilježenom pješačkom prijelazu preko kojeg je prolazila 73-godišnja pješakinja.

Državno odvjetništvo smatra da za počinjeno kazneno djelo uvjetna osuda ne može biti adekvatna sankcija.

- U žalbi se argumentira stav da je sud precijenio značaj olakotnih okolnosti i zanemario važnost otegotnih okolnosti u vidu težine samog djela, grubog kršenja prometnih propisa, izostanka bilo kakvog doprinosa oštećenice koja je pravilno prelazila kolnik i izražene potrebe generalne prevencije prometnih delikata. Žalbom se također pobija odluka suda o djelomičnom oslobođenju okrivljenika od plaćanja troškova postupka, koja u presudi nije ni obrazložena - navode u DORH-u koji je predlaže izricanje bezuvjetne kazne zatvora u trajanju duljem od jedne godine i nalog okrivljeniku da plati sve troškove postupka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije