Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Boysi pjevali ustašku pjesmu

Policija nakon utakmice Dinamo Gorica: Temeljem snimki i fotografija utvrdit ćemo identitet počinitelja

Velika Gorica: Bakljada na tribini tijekom utakmice HNK Gorica i GNK Dinamo
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/7
22.10.2023.
u 16:06

Policija je na dan odigravanja utakmice, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima - prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice – audio i video snimala te fotografirala javno okupljanje i javna mjesta na stadionu te prilaznim pravcima

Policijska uprava zagrebačka izvijestila je kako provodi kriminalističko istraživanje nakon što je jučer popodne održana utakmica između HNK "Gorica“ i GNK "Dinamo“. Kako navodi policija, privedene su četiri osobe. Dvoje ljudi privedeno je zbog posjedovanja pirotehnike, a dvoje zbog alkoholiziranosti. Kako smo jučer pisali, s tribina su se čule i ustaške pjesme. 

"Na nogometnoj utakmici SuperSport HNL-a između HNK 'Gorica' i GNK 'Dinamo', odigranoj jučer, 21. listopada 2023. s početkom u 18.10 sati na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici, policijski su službenici prije, za vrijeme i nakon osiguranja javnog okupljanja poduzimali niz operativnih mjera i radnji u njihovoj nadležnosti kako bi ostvarili sigurnosne uvjete za neometano održavanje javnog okupljanja", ističe PU zagrebačka. 

"U službene prostorije policije privedene su ukupno četiri osobe zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira - dva gostujuća navijača, obojica maloljetnici, privedena su zbog posjedovanja pirotehnike, dok su još dvojica gostujućih navijača privedena zbog alkoholiziranosti", dodaje se. 

VEZANI ČLANCI:

Policija napominje i kako je prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice audio i video snimala te fotografirala javno okupljanje i javna mjesta na stadionu te prilaznim pravcima.

"Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjen prekršaj, policija provodi kriminalističko istraživanje sukladno čl. 11. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima te će temeljem snimaka i fotografija poduzeti sve mjere i radnje radi utvrđivanja identiteta počinitelja te sankcioniranja sukladno važećim zakonskim propisima", izvijestila je PU zagrebačka. 

VIDEO U noćnoj patroli s graničnom policijom BiH: 'Oni se vjerojatno vraćaju'

Ključne riječi

Komentara 4

KR
kruti185
16:43 22.10.2023.

kaj veli najstabilniji koalicijski partner?

LL
lijepa_li si
20:05 22.10.2023.

sve policijske snage na stadione! privest i one koji samo usta otvaraju!

DU
Deleted user
12:13 23.10.2023.

A gdje su ostali komentari, ako nije problem?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije