Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLJEDICA RUSKOG NAPADA

Mrtvi civili na ulicama uništenog grada Buče: 'Ruski barbari pokušali su spaliti tijela mrtvih'

A soldier takes a photograph of his comrade as he poses beside a destroyed Russian tank and armoured vehicles, amid Russia's invasion on Ukraine in Bucha, in Kyiv region
Foto: ZOHRA BENSEMRA/REUTERS
1/3
02.04.2022.
u 21:16

Kako je kazao gradonačelnik Buče, dosad je zakopano 280 osoba u masovnoj grobnici

Novinari agencije AFP na ulicama oslobođenog ukrajinskog grada Buče pronašli su najmanje 20 tijela koja koja su ležala na ulicama grada. 

Ukrajinske snage ovoga su tjedna ponovno zauzele kontrolu nad gradom, što je u današnjoj objavi potvrdila i ukrajinska zamjenica ministra obrane te dodala kako je cijelo područje Kijeva oslobođeno od okupatora, piše BBC

U gradu Buči na dolazak novinara najmanje je jedna osoba imala zavezane ruke na leđima. Od 20 izbrojanih tijela, 16 njih ležalo je na pločniku ili uz cestu. Tri tijela ležala su usred ceste, dok je jedno tijelo bilo u dvorištu uništene kuće. 

Pokraj jednog tijela koje je imalo ruke zavezane na leđima bila je putovnica. Ukrajinski dužnosnici pretpostavljaju da su ubijeni u bombardiranjima ruskih vojnika te najavili istragu. 

Gradonačelnik Buče Anatolij Fedoruk kazao je za AFP kako je svih 20 osoba bilo upucano u glavu, a postoji još leševa koji su ili unutar ruševina, ili u automobilima koji su uništeni u napadima. 

Kako je kazao, dosad je zakopano 280 osoba u masovnoj grobnici. 

Ukrajinska vojska objavila je kako su 'ruski barbari' pokušali spaliti tijela civila.

- Mrtvi civili vide se na autocesti 20 kilometara izvan Kijeva. Ispod deke nalazi se četiri, pet golih žena koje su ruski barbari pokušali spaliti kraj ceste - objavili su na Twitteru.

Situaciju iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

>> VIDEO Rusi raketirali nekoliko ukrajinskih gradova: 'Gađaju stambene zgrade'

Ključne riječi

Komentara 19

DU
Deleted user
21:33 02.04.2022.

Časni ruski borci kao i nebeski narod iza sebe ostavljaju prah, pepeo, rusevine, leševe i na posljetku svoje zlocine

Avatar AnteDeJure
AnteDeJure
02:44 03.04.2022.

Ovi Rusi su stvarno srpska braca.

YE
yelloman
06:40 03.04.2022.

U Buchi su ubili sve muskarce od 16 do 65 koji su ostali u gradicu. Mnogi od njih nadjeni sa vezanim rukama. Rusi koriste iste metode genicida kao i Srbi u BiH 1995. Sad je jasno zasto jedino Rusija nijeje glasala u UNu da se Srebrenica proglasi genocidom. Spremali su svoj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije