Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Flybrary zbirka od 700 naslova

Na Tuđmanu otvorili 'leteću' knjižnicu

ZL Franjo Tuđman
Foto: ZL Franjo Tuđman
1/3
26.05.2022.
u 15:22

Projekt su osmislili knjižničari Nika Matković Mikulčić i Tito Kliska, a realiziran je u suradnji s Knjižnicama grada Zagreba i Gradskom knjižnicom Velika Gorica.

Putnici na međunarodnim letovima u zagrebačkoj zračnoj luci od jučer imaju mogućnost vrijeme čekanja na ukrcaj u zrakoplov, ali i prilikom samog putovanja, obogatiti knjigom za što im neće biti potrebna prethodna upisnina ni članarina. Naime na Tuđmanu su otvorili ZAG Flybrary, slobodnu knjižnicu koja se temelji na načelima otvorenog pristupa i dijeljenja, a postavljena je u prostoru međunarodnih odlazaka zagrebačkog aerodroma. 

- Napeti triler, povijesni ili ljubavni roman, zbirku poezije ili nešto slično putnici mogu potpuno besplatno uzeti s police, a ako uz sebe imaju knjigu koju su već pročitali, mogu je ostaviti i pružiti drugima priliku da uživaju u njoj. Osnovno pravilo glasi - Trebaš jednu? Uzmi jednu. Imaš jednu? Ostavi jednu - objašnjavaju u ZL Franjo Tuđman. 

Projekt su osmislili knjižničari Nika Matković Mikulčić i Tito Kliska, a realiziran je u suradnji s Knjižnicama grada Zagreba i Gradskom knjižnicom Velika Gorica.  ZAG Flybrary zbirka trenutno broji gotovo 700 naslova na hrvatskom i nekoliko stranih jezika te uključuje različite žanrove poput romantike, znanstvene fantastike i trilera, putopisa, biografija, dječjih romana.

Ideja projekta jest, poručuju iz zagrebačke zračne luke, učiniti knjigu slobodnim medijem i podržati razmjenu znanja i zabave na slobodan, jednostavan i u konačnici ekološki prihvatljiv način.

Kako bismo pratili na koje destinacije knjige s Tuđmana putuju, ali i otkuda su stigli novi naslovi, pozivaju putnike da koriste hashtag ZAGFlybrary i podijele svoj na društvenim mrežama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije