Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
požar u zagorju

Na Strahinjčici opožareno više od 300 hektara šume

požar,gori lišće,vatrogasci,šuma (1)
Foto: Mladen Mandić
1/5
23.03.2012.
u 19:00

Nije se zapalilo drveće, već samo suho lišće i granje, no puno drveća u rastu je nagorjelo

U zagorskoj općini Radoboj danas je više od 50 zagorskih vatrogasaca s osam vatrogasnih cisterni cijeli dan pokušalo ugasiti požar šume na Strahinjčici. Do 18.30 sati vatra se već popela do samog vrha i na fronti dugoj oko tri kilometra već je opožareno više od 300 hektara šume. Na sreću, nije se zapalilo drveće, već samo suho lišće i granje, no puno drveća u rastu je nagorjelo. Požar je zahvatio i turistički lokalitet iznad Radoboja "Dedek i babica".

Gašenje požara uvelike otežava nepristupačnost terena pa su vatrogasci prisiljeni gasiti isključivo brentačama, a vodu na brijeg moraju pješke nositi i po dva do tri kilometra. Kako nam je rekao zapovjednik zagorske Javne vatrogasne postrojbe Marijan Lovrenčić, vatra je trenutačno pod nadzorom, no svako malo vatra negdje ponovo izbije pa će vatrogasci dežurati i cijelu noć.

Uz profesionalne vatrogasce iz Zagorja, na terenu su i članovi nekoliko vatrogasnih društava iz Zagorja – DVD Radoboj, Krapina, Gornja Šemnica, Jazvine, Škarićevo i Jesenje. Šuma je počela gorjeti još jučer u 14 sati, a uzrok je požara najvjerojatnije paljenje suhe trave i raslinja. Inače, u Zagorju je protiv onih koji su svojom nesmotrenošću izazvali požar samo ove godine već podneseno 39 kaznenih prijava.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije