Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLICIJSKI NAČELNIK:

Na splitskom području sve više računalnih prijevara: 'Moramo s time upoznati javnost'

Dan sigurnijeg interneta obilježava se diljem svijeta drugog utorka u velja?i
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
16.11.2023.
u 18:41

U projekt "Sigurnost na internetu" uključeni su: Sveučilište u Splitu, Vijeće za prevenciju, Radio Split i Udruga mladih programera.

Načelnik Policijske uprave Splitsko- dalmatinske Slobodan Marendić u četvrtak je izvijestio da je na splitskom području u porastu kibernetički kriminalitet te ocijenio da će se taj trend nastaviti i ubuduće.

Marendić je rekao da sve veći broj građana prijavljuje računalnu krađu novca što, kaže, ranije nje bio slučaj, jer su građani oklijevali priznati da su prevareni. "Policiji je važno da je svjesna problema računalnih prijevara i da s tim problemom upozna javnost", dodao je.

Upozorio je i na negativan trend stradanja građana u prometu rekavši da su u prvih devet mjeseci ove godine poginule 33 osobe u prometnim nesrećama u Splitsko- dalmatinskoj županiji, a lani su tijekom cijele godine u prometu poginule 23 osobe. Po njegovim riječima, ove je godine zbog utjecaja alkohola 4.000 osoba na području Splitsko- dalmatinske županije izdvojeno iz prometa, a  oduzete su 192 vozačke dozvole vozačima pod utjecajem alkohola.

U projekt "Sigurnost na internetu" uključeni su: Sveučilište u Splitu, Vijeće za prevenciju, Radio Split i Udruga mladih programera.

VIDEO Policija o uhićenju prevaranata: Oštećenika bi moglo biti više od 1000, šteta je 18.5 mil. eura

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije