Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Medicina rada opet u Ogulinu

Na pregled za vozački više ne moraju u Zagreb, Karlovac, Rijeku

ogulin
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
11.09.2014.
u 11:40

Ponovno je otvorena nakon šest godina i u uređenje utrošeno 887 tisuća kuna, a u Domu zdravlja uređena i ginekološka ambulanta

Stanovnici Ogulina i okolnih krajeva na preglede za vozački, školu i slično više ne moraju u ambulante Medicine rada u Rijeku, Zagreb ili Karlovac. Od 2008. godine kada smo ostali bez nje uložili smo puno truda i rada da je vratimo.

Nastavljaju s projektima

U uređenje je uloženo 887.000 kuna, a financijski su specijalizaciju liječnice pomogli i Grad Ogulin, Karlovačka županija i Općina Tounj. Prve pacijente počeli smo primati od 18. kolovoza – rekla je ravnateljica Doma zdravlja Ogulin Zlata Kurelac na svečanom otvorenju Medicine rada.

Osim toga, u ogulinskom Domu zdravlja će uskoro proraditi i nova ginekološka ambulanta.

– U ovoj smo godini ostvarili dva velika projekta za ovu ustanovu. No, osim medicine rada i ginekološke ambulante u pripremi su i sanacija krovišta, kao i energetska učinkovitost - dodaje ravnateljica.

Gradonačelnik Ogulina Jure Turković podsjetio je na osnovne uvjete koje su morali ispuniti da bi opet dobili medicinu rada. Osim stručne osobe, trebalo je i prikupiti oko 4500 potpisa poslodavaca.

– Upornošću kojom smo medicinu rada vratili u Ogulin, pokušat ćemo zadržati i sve ostale institucije važne za Ogulin, poput Općinskog suda – poručio je ogulinski gradonačelnik.

Koristiti usluge

Karlovački župan Ivan Vučić rekao je da imamo stručnjake i dobre zdravstvene ustanove. Podsjetio je da je županija osnivač njih 14, od kojih je karlovačka bolnica zasad pod upravom države, te pozvao stanovnike da koriste njihove usluge.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije