Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Na predavanju o korupciji bila i osuđena Deša Mlikotin-Tomić

Prema Svjetskoj banci, Hrvatska godišnje gubi 12,5 milijardi kuna zbog korupcije – rekao je predsjednik Ivo Josipović.
03. svibnja 2010. u 20:02 1 komentara 47 prikaza
 Jospiovic
Foto: Željko Lukunić/Pixsell

Prema Svjetskoj banci, Hrvatska godišnje gubi 12,5 milijardi kuna zbog korupcije – govorio je predsjednik Ivo Josipović studentima i profesorima Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Iz publike ga je pratila i Deša Mlikotin-Tomić, profesorica i bivša predsjednica saborskog Odbora za suzbijanje sukoba interesa koja je nepravomoćno osuđena na godinu i dva mjeseca zatvora te tri godine zabrane rada u struci zbog prodavanja ispita.

Početak predsjednikova izlaganja o korupciji – organizirana u sklopu Dana EU – popratilo je komešanje koje je preraslo u smijeh. Lagani osmijeh pojavio se i na licu Deše Mlikotin-Tomić.

– Važno je da ste na Ekonomskom fakultetu organizirali temu, što dokazuje da ste osvijestili problem – bio je izravan Josipović.

Naglasio je kako u Hrvatskoj postoji apsolutni konsenzus u borbi protiv korupcije, odnosno da Sabor, Vlada i predsjednik "drže za isti štap".

Pohvale Hrvatskoj stigle su i od šefa misije EU Paula Vandorena koji je citirao premijerku Jadranku Kosor "o nultoj toleranciji na korupciju" te istaknuo kako je Hrvatska "dobro pripremljena".

– Pozornost koju EK poklanja borbi protiv korupcije u Hrvatskoj nije različita od pristupa drugim članicama. Ne želimo tri godine nakon ulaska Hrvatske u EU provoditi nadzor – kazao je Vandoren, adresirajući one koji su nestrpljivi zbog trajanja pregovaračkog procesa te istaknuo kako mjerila EK-a za poglavlje 23 – "poglavlje svih poglavlja" – još nisu pripremljena.

Veleposlanik Vandoren naglasio je potrebu za većom transparentnošću u javnoj nabavi, financiranju političkih stranaka te ojačavanju sudstva.

Zoran Mamić
DVA PUTA U SMRTNOJ OPASNOSTI
Život Zorana Mamića visio o koncu, tu nesreću preživi tek jedna od tisuću osoba
ZŠEM
ZŠEM
Zbog ovih profesora gotovo svi studenti pronađu posao u prvoj godini dana nakon završetka studija
  • -obrisani-:

    Prema Svjetskoj banci, Hrvatska godišnje gubi 12,5 milijardi kuna zbog korupcije – rekao je predsjednik Ivo Josipović. ???????????????????????????? Ma prema kojoj svjetskoj banci ??? To je podatak prema onom mentalnom retardu Jovanoviću iz Rijeke ! Ali ponavljanjem idiotarija one i ... prikaži još!ne i postaju istine, a bez takvog načina SDP bi odavno završio na đubrištu gdje mu je jedino mjesto !