Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na popravni!

NA POPRAVNI! 9 ministara djeluje neaktivno, a još bi ih 5 moglo bolje

zoran milanović,vlada (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/9
02.01.2013.
u 11:03

U današnjoj Hrvatskoj zbog teške gospodarske situacije ministri čak ni za postavljanje temelja nemaju cijelu godinu

Prva godina mandata svake vlade uvijek je teška, no u njoj se postavljaju temelji pa oni ministri koji se odmah ne bace na posao teško do kraja mandata mogu ostvariti ono što bi trebali ili što su obećali biračima. U današnjoj Hrvatskoj, zbog teške gospodarske situacije, ministri čak ni za postavljanje temelja nemaju cijelu godinu i već su se trebali iskazati svojom aktivnošću kako bi nas uvjerili da žele, mogu i znaju riješiti probleme iz svojih resora.

Neumorni Linić

No, prema Večernjakovoj analizi dojma koji su članovi Vlade ostavili o svojoj aktivnosti proizlazi da je od 22 člana tek njih sedam ostavilo dojam da vrijedno rade u svojim sektorima. Čak devet ministara ne ostavlja dojam radišnih, a njih pet bi uz malo truda moglo ostaviti puno bolji dojam. Šef Vlade Zoran Milanović predvodi grupu aktivnih iako je počeo dosta mlako pa je postojala bojazan da će biti neprimjetan kao i dok je bio šef oporbe. No, premijer se trgnuo i sada ostavlja dojam radnika koji se, osim što upravlja Vladom u kojoj svako malo odlazi neki ministar, svakodnevno bori s napadima oporbe, sindikata i Crkve u Hrvata. Je li u tim bitkama uspješan, ostaje za neku drugu analizu, ali trud mu se ne može zanijekati.

Svakako najaktivniji ministar ove vlade je Slavko Linić. Na jednoj je od najnezahvalnijih dužnosti u državi ne skuplja bodove za simpatičnost, ali zato ostavlja dojam neumornog radnika koji po cijele dane smišlja što i kako dalje. Njemu uz bok kao jedan od najaktivnijih je i ministar turizma Veljko Ostojić, koji ostavlja dojam da je na ministarskom poslu od jutra do sutra.

Osim strategija – ništa

U grupu od devet neaktivnih članova Vlade spadaju Tihomir Jakovina koji se, osim sukobom interesa, i nije posebno istaknuo u dosadašnjem mandatu te Mihael Zmajlović, za kojega većina građana vjerojatno i ne zna tko je i čime se bavi, za razliku od njegove prethodnice. Milanka Opačić i Andrea Zlatar Violić te ministri Bauk, Vrdoljak, Maras, Hajdaš Dončić i Ranko Ostojić također su u toj grupi zato što su ostavili dojam da, osim glasno najavljenih projekata i strategija, nisu gotovo ništa napravili.

>>Kako bi riješila probleme, Vlada mora ojačati slogu u koaliciji

Ključne riječi

Komentara 19

GM
Gusta magla
17:24 02.01.2013.

Molim vas netjerajte ih da budu aktivni-pa pogledajte sto aktivni rade,-PDV 25%,ukidanje nulte stope PDV-a na kruh,mlijeko,lijekove .......uvodenje fiskalnih blagajni,zdrastvenog odgoja u skole,poskupljenje struje,plina,vode i jos stotine novih gluposti za koje ni najveci optimisti nebi smijeli staviti ruku u vatru da ce to netko i predloziti a kamoli provesti u djelo. Molim vas neradite vise nista.

OG
Oger
17:50 02.01.2013.

02.01.2013. u 17:11h A.M. je napisao/la: .................. Pa najbolje da zamjenimo gradjane, da bi ministri bili djelotvorni -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Dragi moj, ako nesto hoces promijeniti onda moras poceti od sebe.

DU
Deleted user
11:29 02.01.2013.

Zmajlović je poručio brođanima neka pokušaju preživjeti uz zagađivanje do 2015-e kada će se Bos. Brodska rafinerija ili zatvoriti ili će se u nju ulagati .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije