Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASTE BROJ ZARAŽENIH

Na području Splitsko-dalmatinske županije još su 23 osobe pozitivne

Klinika za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
09.04.2020.
u 13:11

Današnjom provjerom i izvidom ustanovljeno je kako nitko od korisnika nema povišenu temperaturu, a četiri korisnika koja su sinoć imala temperaturu danas je nemaju, ali uzet im je bris na koronu.

Na području Splitsko-dalmatinske županije još su 23 osobe pozitivne na koronavirus, i to iz Splita 8, Makarske 2, Sinja 1, Solina 7, Baške Vode 2, Dugog Rata 2 i Dugopolja 1.

Među novooboljelima pet je zdravstvenih djelatnika, od kojih četiri djelatnika Doma za starije i nemoćne osobe ''Split ''u Vukovarskoj ulici.

Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije detaljno je opisao i situaciju u Domu u Vukovarskoj, iako nedostaje kapitalna informacija, a to je koliko je novozaraženih štićenika Doma za starije.

Napisali su kako je jučer tijekom dana u izvidu epidemiološke službe ustanovljeno da tri korisnika iz prizemlja Doma za starije i nemoćne imaju povišenu tjelesnu temperaturu. Odmah su dati naputci službama u Domu da se febrilni korisnici premjeste u dio Doma na drugom katu koji je propisno dezinficiran kako bi se stvorili uvjeti za boravak korisnika. Svaki korisnik izoliran je u svojoj sobi. Provjerom stanja u večernjim satima ustanovljeno je da su još četiri korisnika tijekom večeri postala febrilna te je odmah izdan naputak da se također izmjeste na drugi kat u zasebne sobe.

Video: Ministar Beroš: 'Nemamo lijeka, niti cjepivo, molim vas ponašajte se odgovorno!'

Kontaktirani su KBC Split i hitna služba koja je nakon pregleda odvela tri korisnika na hospitalizaciju u KBC Split. Izdane su upute stručnim službama Doma od NZJZ-a da prate zdravstveno stanje korisnika i kod bilo kakve promjene stanja nazovu nadležne službe NZJZ-a i Zavoda za hitnu medicinu.

U utorak su dani naputci stručnim službama Doma da se svim korisnicima Doma mjeri temperatura dva puta dnevno, a po potrebi i češće. Pri dolasku na posao također svi djelatnici Doma upućeni su na mjerenje tjelesne temperature. Današnjom provjerom i izvidom ustanovljeno je kako nitko od korisnika nema povišenu temperaturu, a četiri korisnika koja su sinoć imala temperaturu danas nemaju povišenu tjelesne temperaturu i uzet im je bris na koronavirus.

S obzirom na epidemiološku situaciju i procjenu vremena uzimanja briseva do sada su uzeti brisevi 55 djelatnika doma i prema epidemiološkoj indikaciji uzeti će se brisevi svim djelatnicima ustanove. Ukupno, 117 zdravstvenih djelatnika nalazi se u samoizolaciji. Hospitalizirane su 52 osobe te se sedam osoba nalazi na respiratoru i to četiri iz Splitsko-dalmatinske županije, jedna iz Dubrovačko-neretvanske županije i dvije iz Šibensko-kninske županije. U karanteni hotela Zagreb trenutačno se nalazi 25 osoba, od kojih sedam stranih državljana. Na dan 9. travnja 2020. ukupno je 246 osoba zaraženo koronavirusom na području Splitsko-dalmatinske županije.

Komentara 6

OL
Oleoleoleole
13:25 09.04.2020.

Evo u Zadru,u parku,njih 20tak,sjede,piju, druze se. A onda se cude sto je dalmacija postala zariste

MA
marli
13:31 09.04.2020.

Izolirati dalmaciju od ostatka države ! Pa ako im je do "talijanskog scenarija" - neka se zamisle !

BU
burza
13:35 09.04.2020.

Eto im sad falmatimski dispet igrajte picigin

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije