Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uzrok udar groma?

Na Plitvičkim jezerima gorila kuća: Dva vatrogasca završila u bolnici

Etno kuća Plitvica selo
Foto: Booking.com
24.08.2019.
u 23:17

Dodatna otežana okolnost bila je i ta što u ovom etno drvenom kompleksu nema hidranta.

Na drvenoj kući u sklopu turističkog kompleksa Etno House na Plitvičkim jezerima danas je izbio požar, a dva su vatrogasca ozlijeđena tijekom intervencije. Jedan od njih je gasio požar iz čučećeg položaja pa je uslijed udisanja dima i dehidracije izgubio svijest i pao na leđa. Drugi je također dehidrirao pa su obojica odvezena u karlovačku bolnicu. Srećom, dobro su i jedan je već napustio bolnicu.

- Situacija je bila vrlo ozbiljna jer je postojala opasnost da se požar munjevito raširi jer se radi o kompleksu drvenih kuća – rekao je za 24sata zapovjednik Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije Hrvoje Ostović. U trenutku izbijanja požara u kući su bili strani gosti, a vatra je izbila u potkrovlju odakle se vrlo brzo proširila na ostatak kuće.

Dodatna otežana okolnost bila je i ta što u ovom etno drvenom kompleksu nema hidranta.

- Ispumpali smo svu vodu iz bazena za goste, koristili smo i onu iz šterni, ali to nije bilo dovoljno. Morali smo cisternama otići do jezera Kozjak na samim Plitvicama i pumpama usisati jezersku vodu – objasnio je zapovjednik.

Požar drvene kuće gasio je 41 vatrogasac sa 17 vozila. Požar je ugašen.

Očevid će pokazati što je uzrok požara, a sumnja se da je nastao kao posljedica udara groma jer je u poslijepodnevnim satima bilo nevrijeme s puno grmljavine.

Požar je krenuo oko 14.30, a ugašen je oko 19.30. Tijekom noći na požarištu će biti petorica vatrogasaca koji će nadgledati izdimljavanje.

Komentara 9

Avatar Nomi
Nomi
22:56 24.08.2019.

Kakva gorila u naslovu? Valjda 'gorjela'?

Avatar Dumen
Dumen
03:58 25.08.2019.

Iz septičkih jama nisu mogli ništa ispumpati jer fekalije ispuštaju direktno u jezera ?

BM
bmarchy
08:58 25.08.2019.

Gorile u magli :))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije