Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
upisi na fakultete

Na osječkom Sveučilištu bit će mjesta za 2234 brucoša

Osijek,fakultet,studenti
Davor Javorović/Pixsell
15.07.2014.
u 15:29

Natječaj za upis sa svim dodatnim informacijama objavit će se krajem ljeta, a moći će se vidjeti i na web stranici osječkog Sveučilišta.

Osječko Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u prvu godinu diplomskih sveučilišnih studija u nadolazećoj akademskoj godini upisat će 2234 studenta od čega 1439 redovitih, 720 izvanrednih i 21 stranog državljanina.

- To je otprilike jednaka upisna kvota kao i prošle godine, ali je sukladno programskoj orijentaciji i preporukama Ministarstva znanosti povećana kvota kod prirodnih i tehničkih znanosti, a smanjena kod društvenih i humanističkih znanosti - poručio je rektor Željko Turkalj s današnje sjednice Senata. Najveću upisnu kvotu, ipak, ima osječki Ekonomski fakultet na kojem je čak 555 mjesta za brucoše, a slijedi ga Poljoprivredni fakultet s 397 mjesta.

Natječaj za upis sa svim dodatnim informacijama objavit će se krajem ljeta, a moći će se vidjeti i na web stranici osječkog Sveučilišta. Članovi Senata prihvatili su i povećanje naknade za upis u višu godinu studija sa 100 na 130 kuna. Kako je objašnjeno, 100 kuna je za troškove dokumentacije dok će 30 kuna biti usmjereno na račun Studentskog zbora i realizaciju studentskih programa.

>>Zašto medicina? Da brzo nađem posao ili odem van

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije