Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Županijski sud

Afera Agram: Dragutin Kosić priznao krivnju i osuđen po nagodbi na 10 mjeseci uvjetno

sud čekić
Foto: /DPA/PIXSELL
1/3
30.03.2016.
u 13:00

Ako optužno vijeće potvrdi optužnicu, sud će sazvati pripremno ročište na kojem će se među ostalim odrediti i datum početka mogućeg suđenja.

Na zagrebačkom Županijskom sudu jutros je počelo optužno vijeće u aferi Agram u kojoj je optužen zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te još 15 osoba

Sud treba odlučiti o  pravomoćnosti optužnice, a obrana optuženika zatražila je da se iz spisa izdvoje neki dokazi kao nezakoniti. Među ostalim, sporne su im snimke tajno snimljenih razgovora te iskazi pojedinih svjedoka. 

Optužno vijeće djelomično je usvojilo zahtjev obrane. Sud je odlučio da se iz spisa kao nezakoniti dokazi izdvoje snimke tajno snimljenih razgovora smatrajući da nalozi koji su izdani za tajno praćenje nisu dobro obrazloženi, odnosno, da sve to nije napravljeno sukladno praksi Europskog suda za ljudska prava. 

S druge strane, odbijen je zahtjev obrane da se iz spisa da se kao nezakoniti izdvoje iskazi svjedoka koji su ispitani u USKOK-u bez nazočnosti odvjetnika. Svjedoci se na taj način tijekom istrage ispituju sukladno Zakonu o kaznenom postupku pa je sud sukladno tome smatrao da je riječ o zakonitom dokazu. 

Obzirom na ovakvu odluku suda, gotovo je sigurno da će se žaliti i USKOK i obrana. USKOK će se žaliti na odluku o izdvajanju tajno snimljenih razgovora dok će se obrana vjerojatno žaliti na odluku o  neizdvajanju iskaza svjedoka. 

O tim žalbama odlučivat će Vrhovni sud. Na optužnom vijeću odlučeno je da i da se spis u odnosu na jednog optuženika razdvoji jer je on odlučio priznati krivnju te se nagoditi s USKOK-om. Riječ je o Dragutinu Kosiću koji je potom po nagodbi osuđen na deset mjeseci uz rok kušnje od dvije godine.  

U aferi Agram, Milan Bandić, šef Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić i još 14 suokrivljenika te dvije pravne osobe tereti se da su zloporabom položaja i nizom koruptivnih djela oštetili Grad Zagreb i državu za 26 milijuna kuna. 

>>Bandić: U godinu dana ćemo riješiti dug Komedije

Komentara 34

SI
siskic
15:18 30.03.2016.

ko normalan u hrvatskoj vjeruje našem sudstvu. kakvo sudstvo i pravda, u hrvatskoj to ne postoji. sve poluge vlasti u hrvatskoj drže tajkuni i kojekakvi probisvijeti sa ogromnim bogatstvom. oni su suci.

DA
darwil
10:17 30.03.2016.

Kada se njega spremi tamo gdje neće moći prviti štetu za Zagreb i ljude,Hrvatska će krenuti naprijed a posebno Zagreb.Naravno to se odnosi i na njegovu ergelu istrošenu.

Avatar deziderij
deziderij
12:07 30.03.2016.

Opet lopovska afera u državnim firmama. Lopovi ministri, prevaranti, muljatori svih mogućih fela, direktori državnih HR firmi i skoro pa isključivo sve u višim državnim sferama. Nisu nas tek tako stavili u "smeće" i nismo tek tako na trećam mjestuu po korumpiranosti, odmah iza Rumunjske i Bugarske. Možda nam sada Kolinda popravi rejting nakon posjete Bugarskoj. Lopovska smo država, nema što.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije