Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
razgovarali s policijom

Na obavijesnom razgovoru oko trgovanja mandatima trojica SDSS-ovaca i dvojica članova Mosta

Pupovac Stanimirović
Foto: Anto Magzan/Pixsell
02.12.2015.
u 15:42

Bio sam, dao sam izjavu i potpisao da ne mogu za medije komentirati sadržaj, rekao je Grmoja dodavši kako je u tih nekoliko slučajeva očito riječ o trgovini saborskim mandatima

Trojica dužnosnika SDSS-a Vojislav Stanimirović, Milorad Pupovac i Mile Horvat, kao i dvojica članova Mosta, glasnogovornik Nikola Grmoja i gradonačelnik Omiša Ivan Kovačić, razgovarali su s policijskim istražiteljima u sklopu Uskokove istrage o navodnim prijetnjama, pritiscima i "trgovanjima mandatima" u pokušaju da se sastavi saborska većina i nova vlada.

"Bio sam, dao sam izjavu i potpisao da ne mogu za medije komentirati sadržaj", rekao je Grmoja Hini, dodavši kako je u tih nekoliko slučajeva očito riječ o trgovini saborskim mandatima.

Nije želio odgovoriti na koje slučajeve trgovine mandatima misli. Grmoja je kazao da je na obavijesnom razgovoru bio i gradonačelnik Omiša i član Mosta Ivan Kovačević te da su se obojica na razgovoru zadržala po dvadesetak minuta.

Prije odlaska na policiju Grmoja je izjavio medijima da će reći ona saznanja koja ima, ali i dodao kako očekuje da "na isti razgovor budu pozvani i premijer Milanović i ministar obrane Kotromanović i gospodin Prgomet i gospodin Rašković i gospodin Kalmeta".

Ni, predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac Hini nije želio otkriti o čemu je razgovarao s policijom.

"Sva trojica, kolege Stanimirović, Horvat i ja razgovarali smo s predstavnicima policije, no ne mogu reći o čemu, jer sam nakon danog iskaza potpisao da o tome neću govoriti", rekao je Pupovac.

Uskok je u utorak objavio kako je policiji naložio da na temelju medijskih napisa istraži eventualne prijetnje i navodno kupovanje, odnosno trgovinu mandatima na koje su se neki zastupnici javno žalili.

Na pritiske i prijetnje žalio se, među ostalima, i "odbjegli" SDSS-ov Mirko Rašković, koji je zatražio zaštitu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović tijekom konzultacija na Pantovčaku, tvrdeći kako su mu iz njegove stranke prijetili da će mu "skinuti glavu".

Na Raškovićeve tvrdnje Pupovac je uzvratio optužbama na račun HDZ-a da je pritiskom na Raškovića osigurao da taj zastupnik povuče potpis za Milanovića kao mandatara.

Nekoliko dana nakon tog istupa Rašković je izašao iz stranke, a Pupovac je kazao kako smatra da Raškovićev mandat pripada SDSS-u i očekuje da ga vrati stranci, “posebno zbog toga što postoje indicije da je riječ o organiziranoj pljački mandata".

>> Grmoja o istrazi USKOK-a: Idem na obavijesni razgovor na krimpoliciju

Komentara 51

DU
Deleted user
15:56 02.12.2015.

Pupovca treba u zatvor jer je on potpisao umajesto drugoga čovjeka a to je kazneno djelo a on proziva druge . Obični lopov koji pljačka srpski narod a i hrvatski

UI
Uvijek_iskreno
15:57 02.12.2015.

Meni je jasno da svaka manjina mora nekako zastupati svoje interese, ali ljudi moji pa kud ovu dvojicu gurate stalno?! Taj Pupovac se gadi svima...

TA
tamanitelj
16:03 02.12.2015.

Pitam se oće li pozvati Milanovića , neće jer udbaško komunjarsaka vlast neće to dozvoliti,,, koji Uskok

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije