Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA AERODROMU

Bračnom paru u Njemačkoj zaplijenjeno više od 30.000 cigareta: Očekujemo porast krijumčarenja

Winter storm upends Christmas holiday air travel in Canada
Foto: Burston Cole/Canadian Press/ABAC, ilustracija
11.04.2023.
u 11:20

Protiv krijumčara koji su stigli iz Kayserija pokrenut je kazneni postupak

Carinici u Zračnoj luci u Stuttgartu kod jednog su turskog bračnog para pronašli više od 30.000 cigareta. Rendgenskim pregledom prtljage u sedam putnih torbi otkriveno je ukupno 30.420 cigareta. Žena (51) i njen suprug (53) žive u Francuskoj, a u Turskoj su navodno bili na odmoru.

- Bračni par je doputovao iz Turske za uskrsni vikend. Željeli su sa sedam putnih torbi ući u zemlju preko izlaza za prtljagu koju nije potrebno prijaviti - priopćio je u ponedjeljak Ured carine, a prenosi Fenix magazin.

Krijumčarena roba je zaplijenjena čime je spriječena porezna šteta veća od 7.000 eura, a protiv krijumčara koji su stigli iz Kayserija pokrenut je kazneni postupak. - Na licu mjesta morali su ostaviti četveroznamenkasti iznos - rekao je Tomas Seemann iz Stuttgartskog Ureda carine.

- Zatvorska bi kazna u ovom slučaju bila prilično neuobičajena. Ali to ovisi o tome je li par ikada u prošlosti uhvaćen u sličnom zločinu u Njemačkoj. Količina pronađenih cigareta je dosta velika. Rekord posljednjih godina je 250.000 cigareta. Ali to je bila turistička grupa od sedam ljudi - otkrio je Seemann.

On očekuje kako će u sljedećim mjesecima pokušaja šverca biti više, što pripisuje manjem broju putovanja proteklih godina zbog pandemije koronavirusa.

VIDEO Policija šokirana sadržajem njegovog ruksaka: Muškarac nije mogao objasniti odakle mu toliki novac

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije