Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PITANJE POVJERENJA MINISTRIMA

Na Mostov prijedlog: Opoziv tri vladina dužnosnika uvršten u dnevni red

Zagreb: Nastavljena 10. sjednica Hrvatskog sabora
Patrik Macek/PIXSELL
06.04.2022.
u 13:46

Vlada sada ima osam dana da se očituje o prijedlogu opoziva, a rasprava i glasovanje o povjerenju u Saboru mora se održati najkasnije u roku 30 dana

Hrvatski sabor u srijedu je u dnevni red uvrstio Mostov prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja potpredsjedniku Vlade Borisu Miloševiću, ministru rada Josipu Aladroviću i ministru gospodarstva Tomislavu Ćoriću.

Točka je uvrštena na dnevni red nakon što je Klub Mosta u nešto više od mjesec dana uspio prikupiti potpise potpore petine zastupnika za prijedlog.

„Bilo bi bolje da smo ih uspjeli prikupiti nešto ranije, tada bi Vlada bila u još većim problemima, no, nikada nije kasno”, ustvrdio je Nikola Grmoja (Most).

Uz Mostove zastupnike, potporu prijedlogu potpisima dali su zastupnici: Domovinskog pokreta, Hrvatskih suverenista, HSS-a, Fokusa, Socijaldemokrata te nezavisni okupljeni u Klub Za Pravednu Hrvatsku, dok su Možemo i SDP uskratili svoje potpise.

Zbog te odluke Mostovci su oštro kritizirali „progresivnu oporbu” pitajući zašto ne žele nanijeti veću štetu Vladi.

Vlada sada ima osam dana da se očituje o prijedlogu opoziva, a rasprava i glasovanje o povjerenju u Saboru mora se održati najkasnije u roku 30 dana.

Ako Sabor odbije prijedlog za izglasavanje nepovjerenja ministrima,  zastupnici ne mogu ponovno podnijeti isti prijedlog prije isteka roka od šest mjeseci.

Klub Mosta pokrenuo je inicijativu za opoziv tri vladina dužnosnika nakon pokrenutih istraga - protiv Miloševića zbog navodnog namještanja potpora, te ministra rada Aladrovića zbog navodnog namještanja poslova, dok smjenu ministra Ćorića traže zbog navodne umiješanosti u aferu Vjetroelektrane.

Komentara 4

DU
Deleted user
16:22 06.04.2022.

Šta ovaj muljator Grmoja još radi u Saboru - pa rekao je da će izaći iz politike ako izgubi okladu - e sad je svima jasno da laže čim zine, a druge lažno optužuje. A šta drugo očekivati od takvog lažljivca i smutljivca kao i njegovih šarlatana iz stranke - samo galama i populizam za nepismene ljude - kao što su i oni

Avatar Mudlin
Mudlin
13:51 06.04.2022.

A jel su čuprije to ovjerili kod javnog bilježnika?

PR
prahrvat
13:51 06.04.2022.

Kad će poligraf?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije