Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Natječaj je raspisan na Badnjak

Ćorić dao koncesiju za hidroelektranu firmi koja se do prije tri mjeseca bavila zaštitarstvom?

Zagreb: Tomislav Ćorić o povećanju cijena goriva
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
31.03.2022.
u 12:32

Tvrtka 007 Miletić, koju je Ćorić odabrao, godinama je poznata u zaštitarskom sektoru, a 2014. dobila je i 30-godišnju koncesiju za punjenje vode u Vrlici. Osnivač tvrtke je Nediljko Miletić, dok se kao prokurist pojavljuje i njegova supruga Zdravka.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić dodijelio je koncesiju za korištenje hidroelektrane na solinskoj rijeci Jadro lokalnoj zaštitarskoj tvrtki 007 Miletić koja je za proizvodnju i distribuciju električne energije registrirana prije tri mjeseca, piše Telegram.

Riječ je o finišu natječaja za dodjelu 30-godišnje koncesije za ovu malu hidroelektranu koja ima snagu do 5 megavata i koju je, prema Ćorićevoj odluci, dobila tvrtka koja se do sada energetskim biznisom uopće nije bavila. Natječaj je bio izvan fokusa javnosti zato što je objavljen na Badnjak i to samo na jednom mjestu, zbog čega sada pljušte žalbe na njegovu regularnost.

Tvrtka 007 Miletić, koju je Ćorić odabrao, godinama je poznata u zaštitarskom sektoru, a 2014. dobila je i 30-godišnju koncesiju za punjenje vode u Vrlici. Osnivač tvrtke je Nediljko Miletić, dok se kao prokurist pojavljuje i njegova supruga Zdravka.

Zašto su odabrani baš gospodin Miletić i njegova firma, iz Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Telegramu ne žele odgovoriti već 11 dana. Još dok je natječaj trajao, objasnili su za Telegram kako je “utemeljen na Zakonu o koncesijama te Uredbi o uvjetima davanja koncesija za gospodarsko korištenje voda”.

Telegram je uočio i podatak da je nadmetanje za ovu koncesiju objavljeno 24. prosinca prošle godine, dakle na Badnjak i to samo na stranicama Elektroničkog oglasnika javne nabave (EOJN). Na službenoj internetskoj stranici Ministarstva, koje je davatelj koncesije, vidljive su brojne objave o koncesijama, no ovaj natječaj nije objavljen.

Video: Neobičan zvuk uznemirio zastupnike zagrebačke Gradske skupštine 

Ključne riječi

Komentara 18

TO
tomislav10
13:16 31.03.2022.

Javile se tri tvrtke od kojih se jedna ne bavi proizvodnjom električne energije, a druge dvije se kao bave zadnja tri mjeseca, a u stvari se ne bave. I koju izabrati? Možda da se prije raspisivanja natječaja istraži tržište ii vidi tko bi se od eminentnih tvrtki sa iskustvom u, ovom konkretnom slučaju, proizvodnjom električne energije, na nadmetanje mogao javiti?

DU
Deleted user
15:16 31.03.2022.

Stara i zapuštena elektrana, dio nekadašnje tvornice cementa već godinama nije u funkciji. Odluku o koncesiji je donijelo šesteročlano povjerenstvo, ne ministar. Firma koja je dobila koncesiju je prije predaje dokumenata imala upisanu djelatnost za proizvodnju el. energije. Koncesionar mora u roku 4 godine pokrenuti elektranu inače joj se ukida koncesija. Telegram je nešto poput Indeksa RTL-a ili 24 sata. Senzacije i hajke ni iz čega.

TM
trade_mark
13:27 31.03.2022.

tć - vjerodostojno! to su ti mladi, stručni kadrovi hadezeja koje je andrej predstavio pred par godina. stručni su do bola!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije