Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UKINULI IM LINIJU

Na Mljetu putnike zbog prosvjeda prebacivali preko ograde broda

Foto: Velinka Buljan
1/2
25.06.2017.
u 19:23

Tvrtka Kapetan Luka je nakon samo desetak dana od uvođenja ukinula liniju iz Splita prema Mljetu

Danas su stanovnici otoka Mljeta blokirali pristajanje trimarana Krilo Elipse u luci Sobra jer je tvrtka Kapetan Luka nakon samo desetak dana od uvođenja ukinula liniju iz Splita prema Mljetu.

Da ukidaju liniju u ponedjeljak objavili su u subotu. Pitanje je pod kakvim im je uvjetima Agencija za obalni linijski pomorski promet izdala koncesij u kad su u mogućnosti tako naglo promijeniti plan.

Tvrtka je valjda napravila procjenu isplativosti prije ulaska u posao i potpuno je neozbiljno da se linija mijenja nakon deset dana vožnje u lipnju i da davatelj koncesije to dopušta.

Prosvjed na Mljetu podržala je i Općina, a kao protuodgovor najavljuju blokiranje drugog broda Kapetana Luke koji pristaje u Pomeni.

U nemogućnosti da pristanu Kapetan Luka danas je putnike iz broda i u brod prebacivao preko ograde nakon čega su otočani dozvolili spuštanje rampe.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
01:21 26.06.2017.

Koncesionari nisu socijalna sluzba. Postoji minimum popunjenosti trajekata/brodova/aviona itd. za rentabilno poslovanje. Ako Mljet nema dovoljno putnika, onda grad Mljet mora platiti za broj putnika koji fali do tog minimuma. Na primjer, grad Portland (OR) dotira Lufthansu (sada Condor, sestrinskusku avio-firmu Lufthanse) do minimalne popunjenosti (ako je portebno) da bi avio-prijevoznik odrzavao dnevnu vezu sa Frankfurtom. takav mimimum je odredjen i u slucaju ostalih prijevoza. Neznam da li je takvo sto dio koncesijskog ugovora, ali ako nije, to je veliki problem.

ZA
zajgorec
21:47 25.06.2017.

dobra plavuša

TZ
tibold.zvonimir
01:29 26.06.2017.

neka se koncesionar zali slovencima, jer oni zadržavaju aute na granici

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije