Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napad na LGBT populaciju

Voditelj kluba Super Super: Na meti smo već 2 mjeseca

Zagreb: Policijski očevid nakon noćašnjeg napada suzavcem na LGBT partyju u Super Super klubu
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/5
17.02.2017.
u 21:26

Propuste na koje je upozorio požarni inspektor prije dva mjeseca popravili su

Dok je istraga o napadu suzavcem na LGBT zajednicu i dalje bez pomaka, klub Super Super u kojem je došlo do incidenta suočava se s novim problemima.

U prostor bivše tvornice Katran na zagrebačkoj Radničkoj cesti još prije dva mjeseca pokucale su tri inspekcije. Netko ih je, naime, prijavio da nemaju dozvolu za rad i potrebne sigurnosne uvjete.

– Turistički inspektor utvrdio je da klub nije ishodio rješenje nadležnog Gradskog ureda o ispunjavanju minimalnih uvjeta za obavljanje ugostiteljske djelatnosti – kazali su u Ministarstvu turizma. Zato su ih prijavili Ministarstvu financija, odnosno Carini koja još uvijek nije dovršila inspekcijski nadzor.

Iz Super Supera pak tvrde da oni nisu noćni klub, već udruga koja povremeno organizira tematske programe i zabave. U registru udruga upisani su kao Studio Katran – Udruga za promicanje urbane kulture.

– Plaćamo naknadu ZAMP-u i “kucaju” se svi računi za ulaznice. Ovaj se prostor koristi uglavnom kao fotostudio, a dvaput mjesečno organiziramo zabave, proslave rođendana i slično. Mi kao udruga ne pružamo ugostiteljske usluge, već za nas to čini treća tvrtka koju unajmljujemo i koja također fiskalizira sve račune – kazao je predsjednik udruge Katran.

Gradska pročelnica za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirka Jozić objasnila je da i udruge mogu obavljati ugostiteljsku djelatnost ako dobiju dozvolu za to. – Sve ostale udruge mogu za svoje članove u svojim prostorima organizirati usluge prehrane i posluživanja pića bez namjere stjecanja dobiti – rekla je pročelnica.

Šef Udruge Katran priznaje pak da je propusta i pogrešaka bilo. Zbog nekolicine propusta policijski inspektor zaštite od požara dao im je rok od dva mjeseca da otklone nedostatke. Konkretno, nisu predočili ispitnu dokumentaciju za električne instalacije, panik-rasvjetu, plinske instalacije te nisu propisno postavili vatrogasne aparate.

– Što se tiče izlaza zbog zaštite od požara, utvrdili smo da klub ima jedan izlaz, što je prema pravilniku dovoljno jer prostor nema više od dva kata – objasnili su u zagrebačkoj policiji.

Upravo je to bio najveći prigovor klubu zbog ljudi koji su u nedjelju ujutro razbijali prozore kako bi došli do zraka jer je na jedinom izlazu iz prostorije nastao stampedo. Na vratima Super Supera požarni inspektor ponovno se pojavio jučer i utvrdio da su svi nedostaci popravljeni.

– Ne znam kako bismo dosad opstali da radimo ilegalno. Nismo jedina udruga koja se financira od ulaznica za različite manifestacije i to je uređeno i statutom – tvrdi odgovorna osoba iz Katrana. Unatoč tome, strahuju od toga da bi im Carina uskoro mogla staviti ključ u bravu. Ističu da su se nekom na “piku” našli prije dva mjeseca, kada su krenule sve prijave protiv njih.     

>> Rasprava o napadu na LGBT zajednicu: 'Zanima me zašto oporbu toliko svrbi Ladislav Ilčić'

>> Ozlijeđeni posjetitelj kluba Super Super: 'Nastao je pravi stampedo dok smo bježali van'

Komentara 18

DU
Deleted user
21:49 17.02.2017.

Ne ne, pa ni jedan pisani mediji nije objavio da radite fuš na crno. Vi ste konkurencija mnogima a za vas zakon ne vrijedi pa vi ste lg-antifasisti-bt

Avatar majmunranko
majmunranko
21:55 17.02.2017.

Hahah, ni dozvola, ni papira, ni atesta, ni ulaza ni izlaza, samo puno istospolne ljubavi, i još više antifašizma.

MT
mačak tom
21:53 17.02.2017.

Ako je netko nekome na meti, to smo mi Hrvati. Mi smo LGBT skojevcima na meti već 20 godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije