Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Na Maksimiru zabilježen novi rekord, Vakula otkrio kakvo nas vrijeme očekuje ovaj tjedan

Večernja magla u naseljima Prečko i Špansko
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/5
20.01.2020.
u 22:34

U 20 sati tlak zraka na Maksimiru iznosio je 1047,8 hPa, a rekord je dosad držao 17. veljače 2008. kada je izmjereno 1047,0 hPa

Tlak zraka koji se mjerio ovoga ponedjeljka posvuda je među (naj)višima u povijesti mjerenja, a ne treba iznenaditi ako na nekim meteorološkim postajama DHMZ-a bude i rekordno visok.

Naime, prema trenutačnim podacima, u zagrebačkome Maksimiru je postignut novi rekord. U 20 sati tlak zraka iznosio je 1047,8 hPa, a rekord je dosad držao 17. veljače 2008. kada je izmjereno 1047,0 hPa.

Zbog te anticiklone, koja će sljedećih dana slabjeti, ali i dalje biti prilično jaka, do petka se nastavlja stabilno vrijeme, na Jadranu i u gorju i pretežno sunčano, dok će po nizinama opet biti česta magla, ponegdje i dugotrajna, najavio je meteorolog Zoran Vakula u prognozi za HRT.

Bura će u utorak slabjeti, a u četvrtak ponovno mjestimice pojačati, uglavnom na sjevernom Jadranu. Od petka je pak velika vjerojatnost juga, s kojim će dolaziti oblaci iz kojih će ponovno biti mjestimičnih oborina.

Sutra će pak u većini zemlje biti oblačno i maglovito, a popodne su moguća kraća sunčana razdoblja, najavila je meteorologinja dr. sc. Petra Mikuš Jurković.

– Na kopnu će jutra i u nastavku tjedna biti hladna, uz mraz, moguće i poledicu, a dnevna temperatura ovisit će o magli koja ponegdje može biti dugotrajna, osobito u srijedu. No, ipak raste vjerojatnost i za više sunčanih sati nego što je bilo proteklih dana. Nestabilnije i toplije bit će u dane vikenda. I na Jadranu će za vikend oblaka biti više, uz jugo, moguće prolazno i jako, a vrlo vjerojatno će u subotu povremeno padati kiša. Do tada većinom sunčano, čak i vedro, uz sjeverozapadnjak i buru, u četvrtak prolazno i jaku – prognozirala je Petra Mikuš Jurković.

VIDEO Ralice čekaju snijeg

Komentara 7

Avatar Behemot
Behemot
02:43 21.01.2020.

Vakula je rekao da će u nedjelju pasti 20 cm snijega. 400 ralica je vozilo cijelu noć po gradu tražeći snijeg a njega ni za lijek. Fini je to posao, dobiješ plaću, pričaš bedastoće i za ništa ne odgovaraš.

Avatar Ironman0105
Ironman0105
02:46 21.01.2020.

Na Maksimiru????A ne u Maksimiru????ima li pismenih u vecernjem????

MO
modovisisajteMaraschino
11:52 21.01.2020.

jadna Vakulina žena... obeća joj 20 cm a ne dobije ni 5....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije