Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Objavljena prognoza do kraja siječnja. Hoće li biti snijega i prave zime?

Jarun
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/4
20.01.2020.
u 10:25

Kako navodi Vakula, za vikend se povećava vjerojatnost mjestimične kiše te juga, jugozapadnjaka i zamjetnijeg porasta temperature,

Čim prođu božićni praznici, vrlo brzo dosadi tmurno vrijeme. Mnogi žale što nije bilo snijega i što nisu doživjeli pravu zimu, a postavlja se pitanje hoće li uopće. 

Kako navodi meteorolog Zoran Vakula za HRT, do petka će na Jadranu ponovno prevladavati sunčano, uglavnom u ponedjeljak uz još dosta oblaka, te uz često jaku buru, ponegdje s olujnim udarima do utorka ujutro, te mjestimice opet u četvrtak, osobito na sjevernom dijelu. 

U većini kopnenog područja bit će sunčanog vremena, ali u ponedjeljak još pretežno oblačno, uglavnom u gorju i središnjoj Hrvatskoj uz mjestimičan slab snijeg te često dugotrajnu maglu u utorak i srijedu.

Kako navodi Vakula, za vikend se povećava vjerojatnost mjestimične kiše te juga, jugozapadnjaka i zamjetnijeg porasta temperature koja će do tada u većini krajeva biti oko prosječne za ovaj dio siječnja, na kopnu gdjekad vjerojatno i malo niža, posebice ujutro.

Prognoza za proljeće

Severe Weather Europe objavio je prognozu vremena za proljeće prema modelu ECMWF.

Na jugu Europe očekuje se sušnije vrijeme, dok bi kontinentalna Europa trebala bi imati prosječne količine padalina, što znači da se ne očekuju dugotrajna sušna razdoblja. Niži tlak nad Atlantikom mogao bi dovesti do veće količine padalina u središnjoj i sjevernoj Europi.

Ključne riječi

Komentara 1

GR
gragakarlovac
13:12 20.01.2020.

treba snijega i -10 C, pretoplo je za 1. mjesec

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije