Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve se brzo zbilo

Na letu s Brača u helikopteru HRZ-a rođena beba

Helikopter MI-8
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
12.04.2018.
u 10:32

Majka je rodila djevojčicu netom prije slijetanja helikoptera na helidrom KBC-a Split na Firulama u 4.45 sati

U helikopteru Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Mi-8 MTV danas rano ujutro na hitnom medicinskom letu s otoka Brača rođena je beba.

Majka je rodila djevojčicu netom prije slijetanja helikoptera na helidrom KBC-a Split na Firulama u 4.45 sati. Sretnom trenutku porođaja svjedočila je posada Eskadrile transportnih helikoptera (ETH) 93. zrakoplovne baze u sastavu: kapetan natporučnik Sebastijan Trepšić, kopilot natporučnik Tomislav Barbir te tehničar letač nadnarednik Zdenko Kačarić, priopćio je MORH.

Kapetan posade natporučnik Trepšić kazao je kako se sve odvijalo vrlo brzo, budući da sam let s otoka Brača traje 10-tak minuta.

– Sve je proteklo bez komplikacija, majka i djevojčica dobro su i to je za letačku posadu bio najljepši završetak dežurstva. Prekrasan je to osjećaj koji pamtite cijeli život. To je ono što čini ljepotu letenja i ovog poziva jer, osim humanih misija spašavanja ljudskih života, u prilici smo svjedočiti i rađanju jednog novog života – rekao je Trepšić.

Komentara 9

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
11:05 12.04.2018.

To dijete nikada u životu neće zatvarati vrata za sobom...

TO
Torpor
12:18 12.04.2018.

Dobro dosla, malena.

Avatar rubinet
rubinet
12:27 12.04.2018.

predlažem roditeljima ime Vrtoletka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije