Naslovnica Vijesti Svijet

Na kioscima danas nema lista Corriere della Sere!

Novinari su doveli do black outa sustava Corriere ne zbog svojih primanja ili otkaza, već zbog toga što dioničari lista žele prodati zgradu njihova povijesnog sjedišta u Milanu u Ulici Solferino.
14. rujna 2013. u 13:58 0 komentara 5 prikaza
novine
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Na kioscima danas nema lista Corriere della Sere jer su jučer novinari tiskovnog izdanja štrajkali, a danas štrajkaju oni na portalu Corriere.it, tako da je današnji dan bez povijesnog i najprodvanijeg talijanskog glasila.

Novinari su doveli do black outa sustava Corriere ne zbog svojih primanja ili otkaza, već zbog toga što dioničari lista žele prodati zgradu njihova povijesnog sjedišta u Milanu u Ulici Solferino. Izdavačka kuca Rcs MediaGroup u čijem se vlasništvu nalazi i Corriere della Sera namjerava prodati neke nekretnine, pa tako i prostore u kojima se nalazi redakcija, američkom fondu Blackstone.

Zgradu na uglu ulica Solferino i San Marco u kojoj se od 1904. do danas nalazi redakcija Corriere della Sera, a zatim i sportskog lista Gazzetta dello Sport, izdavačka kuca Rcs stavila je na prodaju, a Blackstone je dao najbolju ponudu bolju od Hinesa i Preliosa. Advisor, Banca Imi, je ponudu Blackstonea, ocijenio najboljom. Riječ je, navodno, o iznosu od 120 milijuna eura. Prvotno se mislilo kako će biti na prodaju samo blok zgrada u ulici San Marco, dakle da ona u kojoj je redakcija lista, u Ulici Solferino, neće biti prodana. No, prekjučer je izdavač Rcs najavio upravi redakcije kako će i zgrada njihova sjedišta u Ulici Solferino biti prodana. Operacija kupoprodaje trebala bi se okončati do prosinca ove godine, ali čini se kako će se s njome ubrzati.

Premda će se zgrade u kojima su, osim novinara Corriere della Sera i Gazzetta dello Sport, i redakcije nekih časopisa prodati, oni, navodno, neće trebati iseliti. Barem je tako izdavač priopćio redakcijskom odboru. Izdavač prodaje nekretnine kako bi pokrio gubitke raznih izdanja, ali Corriere della Sera nije u gubicima. Novinari štrajkaju protiv prodaje povijesnog sjedišta Corriere della Sera. Osim toga, ako će redakcije ostati u istim prostorijama, onda će izdavač plaćati skupi najam novom vlasniku nekretnina. Dakle, prema mišljenju novinara takva operacija njihova izdavača nema ni ekonomske logike.

Arena Centar
LJETO ZA DJECU U ARENA CENTRU
Idealno rješenje za zagrebačke vrućine

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.