Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svi u štrajku

Na kioscima danas nema lista Corriere della Sere!

novine
Slavko Midžor/PIXSELL
14.09.2013.
u 13:58

Novinari su doveli do black outa sustava Corriere ne zbog svojih primanja ili otkaza, već zbog toga što dioničari lista žele prodati zgradu njihova povijesnog sjedišta u Milanu u Ulici Solferino.

Na kioscima danas nema lista Corriere della Sere jer su jučer novinari tiskovnog izdanja štrajkali, a danas štrajkaju oni na portalu Corriere.it, tako da je današnji dan bez povijesnog i najprodvanijeg talijanskog glasila.

Novinari su doveli do black outa sustava Corriere ne zbog svojih primanja ili otkaza, već zbog toga što dioničari lista žele prodati zgradu njihova povijesnog sjedišta u Milanu u Ulici Solferino. Izdavačka kuca Rcs MediaGroup u čijem se vlasništvu nalazi i Corriere della Sera namjerava prodati neke nekretnine, pa tako i prostore u kojima se nalazi redakcija, američkom fondu Blackstone.

Zgradu na uglu ulica Solferino i San Marco u kojoj se od 1904. do danas nalazi redakcija Corriere della Sera, a zatim i sportskog lista Gazzetta dello Sport, izdavačka kuca Rcs stavila je na prodaju, a Blackstone je dao najbolju ponudu bolju od Hinesa i Preliosa. Advisor, Banca Imi, je ponudu Blackstonea, ocijenio najboljom. Riječ je, navodno, o iznosu od 120 milijuna eura. Prvotno se mislilo kako će biti na prodaju samo blok zgrada u ulici San Marco, dakle da ona u kojoj je redakcija lista, u Ulici Solferino, neće biti prodana. No, prekjučer je izdavač Rcs najavio upravi redakcije kako će i zgrada njihova sjedišta u Ulici Solferino biti prodana. Operacija kupoprodaje trebala bi se okončati do prosinca ove godine, ali čini se kako će se s njome ubrzati.

Premda će se zgrade u kojima su, osim novinara Corriere della Sera i Gazzetta dello Sport, i redakcije nekih časopisa prodati, oni, navodno, neće trebati iseliti. Barem je tako izdavač priopćio redakcijskom odboru. Izdavač prodaje nekretnine kako bi pokrio gubitke raznih izdanja, ali Corriere della Sera nije u gubicima. Novinari štrajkaju protiv prodaje povijesnog sjedišta Corriere della Sera. Osim toga, ako će redakcije ostati u istim prostorijama, onda će izdavač plaćati skupi najam novom vlasniku nekretnina. Dakle, prema mišljenju novinara takva operacija njihova izdavača nema ni ekonomske logike.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije