Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na internetu

Objavljena karta vojnih nekretnina koje je MORH ocijenio neperspektivnima

Karta vojne imovine
Foto: vojnaimovina.milimap.com
1/6
20.03.2015.
u 13:16

U sklopu projekta proučavali su se procesi konverzija vojnih nekretnina koji su započeli samostalnošću Hrvatske

Na stranici vojnaimovina.milimap.com objavljena je karta 231 vojne nekretnine koje je Ministarstvo obrane RH ocijenilo neperspektivnima. Stranica je nastala u sklopu projekta PINS ("Public interest - not saleable“ / ”Javni interes - nije na prodaju") čiji je nositelj Centar za mirovne studije Zagreb, a partneri na projektu su bili Transparency International Mađarska, Transparency International UK, Sveučilište u Zagrebu, Zelena Istra, Eko Zadar i Cenzura Plus. Projekt se provodio 18 mjeseci tijekom 2013. i 2014. godine, uz financijsku podršku EU iz okvira IPA 2010.

U sklopu projekta proučavali su se procesi konverzija vojnih nekretnina koji su započeli samostalnošću Hrvatske, a posebno su odabrani primjeri konverzija u Puli – kompleks Muzil, Zagrebu – bivša Vojna bolnica Vlaška, Zadar – bivša vojarna „Stjepan Radić“ i Visu – vojarne „Samogor“. Kako se navodi na stranici, neke od tih nekretnina su predane na korištenje DUUDI-ju (Državni ured za upravljanje državnom imovinom), neke su predane na upravljanje jedinici lokalne uprave ili samouprave, a neke su još uvijek pod upravom MORH-a i tek trebaju biti predane.

Za većinu vojnih nekretnina nema dodijeljene adrese pa su se gradovi, općine i sela vodili kao referentna točka. Svi oni koji znaju točnu lokaciju i imaju fotografije trenutnog stanja nekretnine mogu ih objaviti na stranici.

Osim informacija o nekretninama posjetioci stranice mogu sudjelovati i u raspravama što bi se moglo napraviti na navedenim lokacijama.

O kojim se sve lokacijama radi, možete pogledati na vojnaimovina.milimap.com.

>> Traže se investitori u milijun vojnih kvadrata

>> MORH nije naplatio više od 104 milijuna kuna najma, velik dio otišao u zastaru

Komentara 13

EN
enigma898
13:46 20.03.2015.

Jednu od brojnih nekretnina na obali pretvorit u vojno ljetovalište i ponudit ga npr. Švedskoj na korištenje u zamjenu za borbene avione. Dobiješ avione, par tisuća turista i stotinjak radnih mjesta.

OB
ObrenM
14:32 20.03.2015.

Sramotno je da desetljecima"vojna"imovina propada,a ne stavlja u sluzbu drzave.Sto je rekao jedan komentator mogla se je zamijeniti za naoruzanje i tako pomoci nistavnoj borbenoj spremnosti.Vidi se koliko su nam bili sposobni predsjednici i ministri obrane.Za ogromno obezvrijedjenje napustenih objekata nitko nece odgovarati.Koliko puta su ozbiljne firme i poduzetnici trazili zakup tih prostora,ali to je bila tabu tema.Ako nista, iznajmljeni objekti bi bili zasticeni od propadanja.

Avatar dr. Evil
dr. Evil
15:12 20.03.2015.

jako loša karta, zumiraš je ali svejedno ne piše ime grada/sela...sjedi jedan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije