Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sanaderova imovina

Na dva tajna računa u inozemstvu Sanader spremio 10 milijuna kuna

sanader
A. Magzan/PIXSELL, arhiva
15.12.2010.
u 22:59

Putem Interpola u dvije zemlje su otkrivena dva tajna računa bivšeg premijera.

Ivo Sanader ostaje u austrijskom pritvoru do 27. prosinca za kada je zakazana nova konferencija medije austrijskog tužiteljstva.

Na dva tajna računa u inozemstvu Sanader spremio 10 milijuna kuna

U potrazi za imovinom bivšeg premijera, Ive Sanadera putem Interpola su u dvije zemlje otkrivena dva tajna računa na kojima je bilo pohranjeno 10-tak milijuna kuna. Tu vijest objavila je Hrvatska televizija u posljednjoj informativnoj emisiji u srijedu.

HTV navodi kako ni jednu drugu pojedinost o tajnim Sanaderovim računima nisu mogli doznati zbog interesa istrage.

Podsjetimo, na zahtjev USKOK-a Županijski sud u Zagrebu blokirao je imovinu bivšeg premijera i članova njegove obitelji koju posjeduju u Hrvatskoj. Riječ je o nekretninama, tvrtkama i poslovnim udjelima koje je prijavio u imovinskoj kartici, ali i povećim sumama koje su ostale neprijavljene, ali pohranjene na računima kćeri.

USKOK je nastavio istragu o imovini bivšeg premijera koja je sklonjena u inozemstvu, pa se uz pomoć inozemnih tijela kaznenog progona provjerava što posjeduje u SAD-u, ali i u europskim zemljama.

Komentara 163

SV
svakodobro
09:00 16.12.2010.

Da se raspodjeli 10 milijuna kuna na siromasne obitilji u hrvatskoj, zamislite kako bi se veselila djecica sad za Bozic koja nemaju za normalan zivot. Sram ga bilo!!!

V4
Vladimir12-4
12:16 16.12.2010.

rea@ Culte de personnalité ti ide u Hrvatskoj u obadva smijra.

DR
dreamteam
12:16 16.12.2010.

Eto kuda grabezljivost odvede covjeka. A mogao je lijepo u miru dozivjeti stare dane u zapresickoj kleti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije