Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Na drugom Europskom forumu u Rijeci pokrenuta Zaklada Lürssen

Foto: PROMO
1/4
20.06.2024.
u 15:31

Drugi po redu Europski forum na temu “Otporna budućnost za maritimne inovacijske ekosustave” održan je danas u organizaciji Sveučilišta u Rijeci, Lürssen Design Centre Kvarner i Maritime Centre of Excellence, a okupio je istaknute međunarodne i domaće partnere iz područja visokog obrazovanja, znanosti i poslovnog sektora. Na Forumu je službeno predstavljena i Zaklada Lürssen, koja za cilj ima ulagati u edukaciju mladih inženjera koji će svoja znanja i rad posvetiti pokretanju zelene tranzicije i digitalne transformacije.

Pokretanjem Zaklade, Grupa Lürssen ima cilj pozicionirati se kao centar održive inovacije, pružajući studentima kvalitetno obrazovanje u STEM znanostima.

„S velikom radošću i ponosom predstavljamo Zakladu Lürssen, koja za nas predstavlja ne samo obavezu, već i istinsku posvećenost Grupe radu na održivim inovacijama u pomorskoj industriji i jačanju lokalne zajednice. U srcu naše misije je osnaživanje budućih lidera i inženjera. Pružit ćemo im sve potrebne alate, mentorstvo i međunarodne prilike unutar naše Grupe kako bi postali prvaci održivosti. Istinski vjerujemo u stvaranje zdravih i održivih okruženja u kojima naši zaposlenici i njihove obitelji mogu napredovati. Naše inicijative promiču razvoj zajednice, osiguravajući da postignuća naše organizacije izravno doprinose dobrobiti svih oko nas“, istaknuo je Peter Lürssen, izvršni direktor Grupe Lürssen.

Foto: PROMO

Rad Zaklade podijeljen je u tri programa s tri različita cilja. Programom „Znanja i vodstva za inženjere budućnosti“ u idućih godinu dana nastojat će povezati industriju s najboljim studentima te im omogućiti kvalitetno mentorstvo prije ulaska na tržište rada. Projektom pod nazivom „Pametna rješenja u pomorskoj industriji“ cilj je izgraditi partnerstva sa start up-ovima te zajedno raditi na inovativnim rješenjima, dok projektom „Poziv građanima - Razvijaj svoj grad" Zaklada podržava lokalni razvoj kako bi služila općem dobru i poticala regionalnu transformaciju. 

Uspostavljanje partnerstva između obrazovnih institucija i Lürssena omogućuje studentima da steknu uvid u stvarni svijet i bolje razumiju izazove industrije. Kako bi napravili što veću promjenu, Lürssen je ključ uspjeha vidio u bliskoj suradnji s obrazovnim i istraživačkim institucijama. Zajedničkim radom, međusobnom razmjenom znanja, ideja i iskustva, Sveučilište u Rijeci i Lürssen jednostavnije će pronaći rješenja za sve izazove, a studentima će pružiti priliku da uče u okruženju najboljih. 

Foto: PROMO

„ Ključna riječ prvog Europskog foruma bila je BUDUĆNOST. Budućnost za sveučilišta, ali i budućnost za naš grad, našu regiju, Europu i cijeli svijet. Budućnost je uvijek intrigantna i neizvjesna. Suvremene rasprave o održivoj budućnosti složenije su iz više razloga, kao što su naša nemogućnost predviđanja disruptivnih učinaka tehnoloških inovacija i nizovi kriza koje trenutno doživljavamo, a koje imaju višestruki učinak na kvalitetu života i rada.

Ovaj Forum fokusiran je na otpornost inovacijskih ekosustava u pomorskoj industriji. Inovacijski ekosustavi – koje čine svi društveni dionici – novi su okvir za poboljšani dijalog i djelovanje u ovom izazovnom razdoblju. Fokusiranje na održivost inovacijskih ekosustava u pomorskoj industriji predstavlja optimalan test i pilot za naše ideje o tome koji su odgovarajući alati za transformacijski plan“, izjavila je Snježana Prijić-Samaržija, rektorica Sveučilišta u Rijeci.

Foto: PROMO

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije