Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvoren ured

Na Čavlima - korisne informacije o uštedi energije

solarna
pixsell
23.11.2010.
u 13:50

Uz korisne informacije, u uredu na Čavlima posjetitelji će moći vidjeti i neke od energetski efikasnih proizvoda

Na Čavlima pokraj Rijeke, u sklopu Sportske dvorane Mavrinci, otvoren je Ured za energetsku efikasnost, prvi takav u manjoj lokalnoj jedinici. Ondje će svi zainteresirani moći dobiti korisne informacije o energetski učinkovitim i tehničkim rješenjima prilikom renoviranja ili gradnje kuće, saznati više o uštedama, cijenama ulaganja, vrijedne podatke o solarnim kolektorima za toplu vodu, savjete kada ugraditi energetski učinkovite plinske kotlove, kako izolirati stambeni objekt i tako uštedjeti energiju. Uz korisne informacije, u uredu će posjetitelji moći vidjeti i neke od energetski efikasnih proizvoda.

Riječ je o SGE projektu, usmjerenom na zgrade u vlasništvu jedinica lokalne i regionane samouprave, a glavni su ciljevi primjena modela kontinuiranog i sustavnog gospodarenja energijom, strateškog planiranja energetike i održivog  upravljanja energetskim resursima na lokalnoj i regionalnoj razini koji je dio projekta "Poticanje energetske efikasnosti Hrvatske" (EE projekt). Primorsko-goranska županija aktivno provodi SGE projekt, a svrha je ušteda energije, povećanje energetske efikasnosti i korištenje obnovljivih  i ekološki prihvatljivih izvora energije.

Ured za energetsku efikasnost na Čavlima otvoren je srijedom od 18 do 20 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije