Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
razvijanje turizma

Na Bosutu porinuta Turistička brodica dr. Franjo Tuđman

Porinuta Turistička brodica dr. Franjo Tuđman
Foto: Branimir Bradarić
1/3
23.09.2020.
u 12:12

Prvi put je da kao Općina Andrijaševci imamo jedan takav sadržaj koji ćemo ponuditi svim našim građanima, ali i gostima - istakao je Rajković

S ciljem daljeg razvijanja turizma Općina Andrijaševci, nedaleko od Vukovara, danas je porinula riječni turistički brod dr. Franjo Tuđman. Radi se o maloj turističkoj brodici kapaciteta 24 osoba koja će ploviti rijekom Bosut.

- Brodica će ploviti na relaciji od Cerne do Vinkovaca pa samim tim i kroz našu općinu. Želimo na toj ruti afirmirati našu turističku ponudu ali i rijeku Bosut na koju smo kao općina naslonjeni, rekao je zamjenik načelnika Općine Andrijaševci Ante Rajković.

Pojašnjava kako dosta naselje u tome dijelu Vukovarsko – srijemske županije je naslonjeno na Bosut te da su tu oni kao općina vidjeli svoju priliku. Prema riječima Rajkovića u planu je i uređenje stajališta kod arheološkog nalazišta Rokovačke zidine, a imaju i još ideja kako što bolje iskoristiti turističku brodicu.    

- Prvi put je da kao Općina Andrijaševci imamo jedan takav sadržaj koji ćemo ponuditi svim našim građanima, ali i gostima. Mi smo odrasli s rijekom s kojom i živimo i ovo je jedan dodatni sadržaj. Brodica će ploviti u zavisnosti od interesa i grupa koji budu imali želju ploviti Bosutom, istakao je Rajković.

Inače, turistička brodica dr. Franko Tuđman je katamaranskog tipa s dva trupa. Dijelom je natkrivena i ima benzinski motor.

Komentara 1

Avatar drug Joža
drug Joža
16:16 24.09.2020.

"bolje bi zvučalo: "general Franjo Tuđman

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije