Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPRAVIO 78 TESTOVA

Pozitivan je na COVID-19 već 14 mjeseci: 'To dosad nigdje nije zabilježeno'

Meet Turkey's most positive man who has had COVID-19 for 14 months
Foto: UMIT BEKTAS/REUTERS
1/3
15.02.2022.
u 09:56

Devet je mjeseci proveo u bolnici, a pet kod kuće, no zbog COVID-19 izoliran je od vanjskog svijeta

Muzaffer Kayasan (56) apsolutni je rekorder po broju dana u kojima je bio pozitivan na COVID-19. Iako je na početku bio uvjeren da će umrijeti jer boluje od leukemije, Kayasan je 14 mjeseci kasnije još uvijek živ – i još uvijek pozitivan. 

Napravio je čak 78 testova i na svima je bio pozitivan, piše Reuters, a doktori misle da je to zbog njegova oslabljenog imuniteta od leukemije. 

– Izgleda da je COVID-19 žena, opsjednuta je sa mnom – našalio se Kayasan iz Turske. 

Devet je mjeseci proveo u bolnici, a pet kod kuće, no zbog COVID-19 izoliran je od vanjskog svijeta, a njegova baka Azra, kad ga posjećuje, ostaje uglavnom u vrtu. 

Pacijenti s komorbiditetima u riziku su od produljene infekcije koronavirusom, kao i od teških simptoma respiratornog sustava, objavila je prošle godine organizacija Journal of Medicine u New Englandu. 

Muzaffer Kayasan, a Turkish man who has taken 78 coronavirus disease (COVID-19) tests and every one has come back positive, leaving him isolated from his family for 14 straight months, checks his test results on a computer in Istanbul, Turkey February 10, 2022. Picture taken February 10, 2022. REUTERS/Umit Bektas Photo: UMIT BEKTAS/REUTERS
Foto: UMIT BEKTAS/REUTERS

Njegov liječnik Serap Simsek Yavuz pomno prati ovaj slučaj zbog rizika od mutacija. 

– Slučaj pozitivnog testa pacijenta 441 dan nije nešto što je do danas zabilježeno – kazao je Cabri Buke, liječnik zaraznih bolesti i kliničke mikrobiologije u bolnici Acibadem. 

Kayasan se još ne smije cijepiti jer se nije potpuno oporavio. Njegov sin kazao je kako je njegov otac uvijek bio pozitivan, samo ne na taj način. 

– Stalno smo govorili kako je pozitivan i sada je doista postao pozitivan (na COVID) i ne može se vratiti. Kazao je da ima osjećaj kako je zapeo na crvenom svjetlu i ne može proći – rekao je.


 

Komentara 4

AR
arni63
10:08 15.02.2022.

i još je živ?cijepi se odmah!

TA
TaxiTeheran
15:39 15.02.2022.

Svima koji nose maske i cijepe se fale daske u glavi.

LI
liliZG
18:24 15.02.2022.

ne kužim zašto bi ga trebalo UOPĆE cijepiti nakon što prestane biti pozitivan... da ponovo postane ? pa opet završi u izolaciji????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije