Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nasnošljivost

Muslimani spalili kršćanske kuće na jugu Egipta

Sve su češći nemiri između muslimana i kopta
REUTERS/PIXSELL
16.11.2010.
u 15:30

Učinili su to nakon što su se pojavili navodi da je jedan kršćanin iz tog sela bio u vezi s muslimankom

Egipatski dužnosnici priopćili su da su muslimani spalili najmanje deset kuća koje pripadaju kršćanskim Koptima u selu u južnom dijelu zemlje. Učinili su to nakon što su se pojavili navodi da je jedan kršćanin iz tog sela bio u vezi s muslimankom.

Kako javlja AP, snage sigurnosti poslane su u selo Al-Nawahiz, koje se nalazi 465 km južno od Kaira, a nekoliko je ljudi uhićeno.

Kršćanski Kopti čine oko 10 posto od 80 milijuna egipatskih stanovnika. Kopti i muslimani uglavnom žive u miru iako napetosti i nasilje među njima povremeno planu. Skupine za zaštitu ljudskih prava tvrde da su napadi na Kopte sve brojniji, a naglašavaju nesposobnost vlade da se bavi kroničnim sektaškim jazom u društvu u kojem vjerski radikalizam lako hvata korijenje.

Ključne riječi

Komentara 68

OB
-obrisani-
16:27 16.11.2010.

kad nešto razmislim, koliko je ono Srba bilo u Hrvatskoj ? I oni su, uglavnom, živili mirno sa Hrvatima.....

PA
Pasdaran
16:07 16.11.2010.

SInaj, O terorizmu dovoljno govori odgovor na pitanje koja je jedina država današnjice koja nekažnjeno provodi pokolje nad golorukom palestinskom djecom. Izrael je donio terorizam na Bliski Istok, to je povijesna činjenica.

OB
-obrisani-
20:37 16.11.2010.

Objasni me kako je nastalo prvo cepilo pa svinska gripa. Objasni mi zašto u cepilu ima Hg ( živa) Ovjavilw su sve televizije . Bila je i emisija na rubu znanosti . Zar su to laži što su pisali u vez tog cepila ???\'

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije