Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DJECU IZBO ODVIJAČEM

Otkriveni novi detalji o napadaču: Slao pismo i papi, te se žalio na HEP

Muškarac odvijačem izbo dvoje djece kod Osijeka, jedno je još uvijek u bolnici
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/8
17.08.2020.
u 17:13

U tijeku je kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti ovih događaja.

Muškarac D.Š (49) oštrim je predmetom jutros oko 10 sati ozlijedio dvoje djece u mjestima Darda i Mece, priopćila je policija. Prvi napad dogodio se u 10h, dok drugi napad u 10:10

- Danas oko 10 sati, u mjestima Darda i Mece, 49-godišnji hrvatski državljanin oštrim je predmetom ozlijedio dvoje djece.  Ozlijeđenoj djeci pruža se liječnička pomoć u Kliničkom bolničkom centru Osijek. Brzom intervencijom policije u 10,40 sati 49-godišnjak je uhićen, a na oba mjesta događaja obavlja se očevid kojim rukovodi Zamjenik županijskog državnog odvjetnika iz Osijeka u suradnji s očevidnom ekipom Policijske uprave osječko-baranjske. U tijeku je kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti ovih događaja - izvijestio je Zoran Kon, glasnogovornik PU osječko-baranjske.

Prvi napad se dogodio u Dardi pred mjesnom trgovinom. Napadač je svoju prvu žrtvu, 11-godišnjeg dječaka, presreo dok se vraćao iz trgovine. Drugi je napad bio u Mecama, odakle je i sam počinitelj D.Š.. Djevojčicu je navodno napao dok se vozila na skateu.

Sve se zbivalo, kako se piše po društvenim mrežama, pred očima brojnih svjedoka.

Kako neslužbeno doznajemo, niti jedna niti druga žrtva ovog sumanutog napada nije povezana s počiniteljem. Za zaključiti je stoga kako je riječ o nasumičnom odabiru. S obzirom na to da se radi o djeci, policija nam nije htjela iznijeti nikakve dodatne informacije. No, ponovili su kako je napadač uhićen u 10:40 pa nema mjesta panici. 

Pojavile su se informacije kako napadač ima određene zdravstvene tegobe, no dok istraga ne bude gotova policija to ne može potvrditi ili opovrgnuti. 

Djevojčica je, kako doznajemo, već puštena kući jer je u napadu zadobila lakše tjelesne ozljede, dok je dječak još uvijek na liječenju. On je zadobio teške tjelesne ozljede, ali nije u životnoj opasnosti

- Pacijenti su zaprimljeni na Objedinjeni hitni bolnički prijam u prijepodnevnim satima. Nakon obrade, jedno dijete je otpušteno iz KBC-a Osijek na kućnu njegu dok je drugo  hospitalizirano na Zavodu za dječju kirurgiju te se nalazi van životne
opasnosti - kazali su nam u  Ravnateljstvu KBC-a Osijek.

Oboje djece imaju 11 godina. 

Muškarac odvijačem izbo dvoje djece kod Osijeka, jedno je još uvijek u bolnici
1/8

U ovom trenutku poznato je kako je napadač iz Mece, mjesta u kojem se jedan od napada dogodio. Rođen je u Zemunu. U Mece je njegova obitelj doselila, kako se priča, iz bosanske posavine.

Dva dana prije napada, počinitelj je bio posebno aktivan na svom Facebook profilu. Objavio je, tako, rukom pisano pismo u kojem moli da ga se "ispiše, ukloni iz rimokatoličke religije", objašnjavajući potom kako je ateist. Isti je zahtjev, kako je ustvrdio, poslao i samom papi, "ali kulturnije, u wordu". Zatražio je, navodno, i da mu se ukine BiH državljanstvo. 

Usto, proziva i HEP da mu je nepravedno obračunao previsoke račune za struju.

Podsjećamo, prije osam godina dogodio se sličan nasumični napad kad je tad 46-godišnji P.M. iz Meca napao dvojicu studenata u Osijeka, zbog čega je nepravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu od 8 godina. 

Ključne riječi

Komentara 38

PI
pop ivan tolj
16:46 17.08.2020.

Sigurnoo prima cijeli život socijalu pa je prolupao od dosade i alkohola.

Avatar Domovine_sin
Domovine_sin
15:37 17.08.2020.

Koga ono ima puno u Dard?

ZA
zagi101
18:17 17.08.2020.

da je izbo moje dijete on bi završio dva metra pod zemljom a ja u zatvor al mi nebi bilo žal

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije