Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sirijac prijavljen za lažnu uzbunu

Muškarac koji je tvrdio da su ga policajci odvojili od kćeri kod Slunja, kazneno prijavljen

Sirijac
Foto: Twitter
01.03.2019.
u 12:32

Sirijca (44) koji je krajem prošle godine tvrdio da su ga djelatnici hrvatske policije odvojili od pet godina stare kćeri, PU karlovačka sumnjiči za kazneno djelo lažne uzbune

Sirijca (44) koji je krajem prošle godine tvrdio da su ga djelatnici hrvatske policije odvojili od pet godina stare kćeri, PU karlovačka sumnjiči za kazneno djelo lažne uzbune. Kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu u Karlovcu.

– Sumnjičimo ga da je u cilju prelaska državne granice RH te stupanja na tlo Europske unije, odnosno zemalja članica Schengenskog sporazuma i reguliranja boravka, lažno prikazao činjenicu da su ga pripadnici hrvatske policije 11. rujna 2018. na području Slunja odvojili od petogodišnjeg djeteta. Osumnjičeni je lažno prijavio djetetov nestanak iako je bio svjestan da dijete nije bilo s njim i da će njegovi navodi rezultirati hitnim djelovanjem policije u traganju za djetetom.

Lažna obavijest osumnjičenog za posljedicu je imala hitna djelovanja većeg broja službi, kako hrvatske policije tako i policija više država članica Interpola i Europola. Osumnjičeni je lažni nestanak djeteta prijavio 24. rujna 2018. na graničnom prijelazu Maljevac te je tom prilikom izrazio namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom u Republici Hrvatskoj.

Ma osnovi zaprimljene prijave policija je poduzela niz mjera i radnji traganja za maloljetnom osobom, pretraga terena, raspisala potragu za nestalom osobom u Schengenskom informacijskom sustavu te objavila profil nestale osobe na mrežnoj stranici Nacionalne evidencije nestalih osoba. Uz navedeno, ostvarena je intenzivna međunarodna policijska suradnja u traganju za djetetom te je putem INTERPOL-a i EUROPOL-a zatražen veći broj provjera – kazali su u PU karlovačkoj.

Ključne riječi

Komentara 13

OK
okvals54
13:55 01.03.2019.

Mozete mu soli na rep staviti,ali imate kljukavu Maju Sever,ona vam je na dohvat ruke.Ona je lazno uzbunjivala javnost.

SL
Slaven
12:43 01.03.2019.

Ima ih još protiv kojih bi trebalo podnijeti kaznene prijave, jer su putem društvenih mreža i medija širili lažne vijesti i mržnju u netrpeljivost prema djelatnicima policije. Neću navoditi imena, znamo koji su to.

TR
trabant7
12:44 01.03.2019.

Onje već u Italiji i možete mu stavit soli na rep, nažalost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije