Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ALLAH ZABRANIO'

Islamski govornik objasnio zašto bi muškarci trebali nositi brade

Murat Bayaral
Foto: Youtube Screenshot
20.12.2017.
u 22:07

'Rasprave o pobožnosti i skromnosti u Turskoj se često ponavljaju'

Islamski govornik Murat Bayaral za religijski TV program Fatih Medreseleri izjavio je kako bi muškarci trebali pustiti bradu jer 'brada je jedan od dvoje dijelova tijela koje odvajaju muškarce od žena'.

- Na primjer, ako vidite čovjeka s dugom kosom iz daljine, možda ćete pomisliti da je žena - ako nema bradu. Jer danas se žene i muškarci odijevaju slično. Allah zabranio, mogao bi biti opsjednut nepristojnim mislima - kazao je Bayaral što je izazvalo reakciju širom svijeta.

Magdalena Kirchner, članica Centra za politiku u Istanbulu, izjavila je kako izjave poput Bayaralovih nisu neuobičajeni.

- Rasprave o pobožnosti i skromnosti u Turskoj se često ponavljaju - kazala je, dodavši kako je zamjenik premijera Bulent Arinc 2014. godine napomenuo kako se žene ne bi smjele glasno smijati u javnosti.

Kako piše Metro, sve je dodatno 'začinjeno' proreligijskim stavom predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana. Tijekom prošle godine teorija evolucije uklonjena je iz nastavnog plana i programa, a Vlada je dopustila nošenje marame u školi. Brada se često smatra simbolom pobožnih muslimana, ali mnogi islamski znanstvenici tvrde da to nije obvezno. Oni također kažu da u svetoj knjizi Kur'anu nema ničega što sugerira da muškarci moraju puštati bradu. 

>> Reutersove fotografije godine

Murat Bayaral
1/23

Komentara 50

UF
ufrm
00:23 21.12.2017.

Primitivna ekipa, zapadna civilizacija nema sto raditi sa bradatim kozojebima.

KI
kit1772
00:05 21.12.2017.

jao logike! pa nije cudo sto ih smatraju kozojeb ima. stvarno su glupi da treba izmisliti jedan novi nivo gluposti da ih se opise

NA
Narcis660
22:40 20.12.2017.

Vjerniku je bitna vjera i sta uci ta vjera a smatram da nijedna negovori ubij , muci ,pali , masakriraj...a kakvo odjevanje ili imidz nalaze ta ista religija mislim da je najmanje bitno!!!Bitno je biti covijek a ne zvjer,neman.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije