Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pokazala studija

U Njemačkoj će se do 2050. udvostručiti broj muslimana, ne samo zbog migracija

Berlin
Foto: Thinkstock
30.11.2017.
u 09:34

I bez regularne migracije udio bi se sa sadašnjih 5,5 posto mogao povećati na 9 posto, procjena je instituta.

Postotak muslimanskog stanovništva mogao bi se u Njemačkoj do 2050. udvostručiti, proizlazi iz studije instituta Pew, objavljene u Berlinu. "U Njemačkoj bi, ako se uzme u obzir regularna migracija bez izbjegličkih valova, 2050. udio muslimanskog stanovništva mogao iznositi 11 posto, što je gotovo dvostruko više nego danas", proizlazi iz studije američkog instituta.

I bez regularne migracije udio bi se sa sadašnjih 5,5 posto mogao povećati na 9 posto, procjena je instituta. Razlog tomu je činjenica da su građani muslimanske vjeroispovijesti u prosjeku mlađi od ostatka stanovništva te da muslimanske žene u prosjeku rađaju više djece (1,9) od ostatka ženske populacije (1,4 djeteta po ženi).

Galerija: Što će se promijeniti uvođenjem eura i hoće li sve poskupjeti

Berlin
1/10

Prema studiji, u kojoj su  analizirani podaci iz zemalja članica Europske unije, Norveške i Švicarske, zemlja s najvišim postotkom muslimanskog stanovništva u EU-u je Francuska (8,8 posto), iza koje slijede Švedska (8,1 posto) te Velika Britanija (6,3 posto).

Studija pokazuje i da većina Nijemaca dolazak većeg broja izbjeglica iz Sirije i Iraka ne doživljava kao "ozbiljnu prijetnju", za razliku od ispitanih u Poljskoj, Mađarskoj, Italiji i Grčkoj. U Poljskoj, u kojoj je otpor javnost prema muslimanskim useljenicima vrlo izražen, živi 0,1 posto muslimana.

Pogledajte i video: Ovo su mjesta koja baš nitko ne smije vidjeti preko Google Mapsa

Komentara 13

DU
Deleted user
12:30 30.11.2017.

Slična priča pričala se prije pedesetak godina na Kosovu. Danas su vidljivi rezultati. Kosovo gotovo etnički čisto.

RO
rojnik
09:43 30.11.2017.

Do kraja stoljeća će ih biti 50%.

KA
KaraMarko
10:30 30.11.2017.

Njemacka je na putu bez povratka da u skoroj buducnosti bude 50posto kriscanska 50muslimanska. I to sada nece niko vise zaustaviti niti moze

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije