Naslovnica Vijesti Hrvatska

MUP: Putnici, provjerite alternativne granične prijelaze sa Slovenijom

Ako se u jednom vozilu zajedno nalaze državljani EU zemalja i trećih zemalja, graničnoj kontroli mogu pristupiti samo na graničnim prijelazima Macelj, Bregana, Rupa, Plovanija, Kaštel, Požane, Pasjak, Jurovski Brod i Dubrava Križovljanska
21. travnja 2017. u 16:42 14 komentara 4351 prikaza
granica
Foto: MUP
Pogledajte galeriju 1/7

S obzirom na to da se da se nakon uskršnjih blagdana velik broj ljudi vraća prema državama Europske unije, za očekivati je kako će tijekom predstojećeg vikenda doći do povećanja gužvi i čekanja na prelazak granice, prvenstveno na izlasku iz Hrvatske prema Sloveniji (GP Bregana).

Stoga je MUP danas preporučio putnicima, državljanima zemalja EU, EEG i Švicarske da koriste druge granične i pogranične prijelaze prema popisu koji su objavili na svojim stranicama, a koji možete pročitati na dnu ovog teksta.

Iz MUP-a napominju da, ako se u jednom vozilu zajedno nalaze državljani EU zemalja i trećih zemalja, graničnoj kontroli mogu pristupiti samo na graničnim prijelazima Macelj, Bregana, Rupa, Plovanija, Kaštel, Požane, Pasjak, Jurovski Brod i Dubrava Križovljanska. Kako bi izbjegli gužve i zastoje, iz MUP-a pozivaju sve putnike da prate informacije o stanju prometa na graničnim prijelazima koje redovito objavljuje HAK na svojim internetskim stranicama.

granica | Autor : MUP Foto: MUP

granica | Autor : MUP Foto: MUP

granica | Autor : MUP Foto: MUP

granica | Autor : MUP Foto: MUP

>> Ponovno gužve na granici sa Slovenijom, najduže čekanje na Bregani

>> Slovenci upozorili: Rigoroznom kontrolom granice s Hrvatskom imat ćete velike gužve

Elipso

 • Avatar Istinski Pravi Hrvat
  Istinski Pravi Hrvat:

  Putnici sa balkana, provjerite alternativne granične prijelaze sa Slovenijom jer europski zvanični muškardini zatvaraju ulaze za nas balkance i pakistance na Schengenskoj granici koja dijeli kulturni svijet od ostalih vanka toga.

 • achill:

  Preko Srbije u Mađarsku.

 • Avatar Dr Evil
  Dr Evil:

  Granica Europe i Balkana, pa mora se kontrolirati tko hoce u civilizaciju