Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pronađena tona i pol droge

MUP potvrdio uhićenja 10 osoba osumnjičenih za šverc kokaina

Zapljena heroina u Hrvatskoj: U Luci Ploče zaplijenili su 220 kilograma heroina i 62 kilograma kokaina
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/4
14.04.2022.
u 11:36

Kriminalističko istraživanje usmjereno je na kriminalne skupine iz domene organiziranog kriminaliteta čije se članove sumnjiči za počinjenje najtežih kaznenih djela

Ministarstvo unutarnjih poslova potvrdilo je da je u suradnji s Uskokom i Pnuskokom okončalo kriminalističko istraživanje međunarodnog karaktera. Uhitili su 10 osoba za koje mediji pišu da su prokrijumčarili najmanje tonu i pol kokaina iz Južne Amerike.

Kriminalističko istraživanje usmjereno je na kriminalne skupine iz domene organiziranog kriminaliteta čije se članove sumnjiči za počinjenje najtežih kaznenih djela. Tijekom jučerašnjeg dana uhićeno je deset osoba, dok su se dokazne radnje provodile na području više policijskih uprava. U akciji je sudjelovalo stotinjak policijskih službenika kriminalističke i interventne policije.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija je osumnjičene osobe predala pritvorskom nadzorniku, dok je protiv njih podnijela kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Ranije samo izvijestili da su osumnjičeni su i neki stari znanci policije. Jedan od njih je, neslužbeno se doznaje, Petar Ćosić Šarac, kao i Oliver Čokara, zagrebački poduzetnik koji je koncem prošle godine osuđen na šest i pol godina zatvora zbog 800 kilograma kokaina koji je lani nađen u bananama u Luci Ploče. Osim toga mu je temeljem nagodbi s USKOK-om oduzeto i 1,5 milijuna kuna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije