Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CRTA RAZGRANIČENJA

MUP opovrgava navode da je patrolni brod ušao u slovenske vode

Grgo Jelavic/PIXSELL
19.05.2017.
u 18:27

Ministarstvo unutarnjih poslova o svakoj povredi crte razgraničenja u Savudrijskoj vali obavještava Ministarstvo vanjskih i europskih poslova - odgovoreno nam je iz MUP-a.

Ministarstvo unutarnjih poslova opovrgava pisanje današnjeg slovenskog lista Dnevnik u kojem se navodi da je prošli tjedan patrolni brod hrvatske policije uplovio u slovenske teritorijalne vode te da se hrvatska policija agresivno ponašala, što je umalo dovelo do sudara plovila hrvatske i slovenske policije.

Policija kaže da je 11. svibnja oko 10.30 sati na području Savudrijske vale na tehničkim sustavima za nadzor državne granice uočeno da je slovenska ribarica prešla preko crte razgraničenja i ušla u teritorijalno more Republike Hrvatske.

"Slovenskoj ribarici ubrzo se pridružilo i službeno plovilo slovenske policije koje je prešlo crtu razgraničenja", navodi MUP.

Na mjesto događaja upućena su službena plovila hrvatske policije te su upozorili slovensku ribaricu i plovilo slovenske policije kako se nalazi u našem teritorijalnom moru i da su ga dužni odmah napustiti, što su oni i učinili.

- Osim usmenog upozorenja nikakve daljnje mjere i radnje iz nadležnosti policije nisu poduzimane. Radi se o uobičajenom postupanju pomorske policije pri kojem se navedena plovila prilikom povrede crte razgraničenja, odnosno uplovljavanja u teritorijalno more Republike Hrvatske, usmeno upozoravaju da se nalaze u teritorijalnom moru Republike Hrvatske i da su ga dužni napustiti.

Ministarstvo unutarnjih poslova o svakoj povredi crte razgraničenja u Savudrijskoj vali obavještava Ministarstvo vanjskih i europskih poslova - odgovoreno nam je iz MUP-a.

Komentara 4

Avatar HajdukLika
HajdukLika
22:34 19.05.2017.

Brod hrvatske policije ušao u slovenske teritorijalne vode? Pa kako je stigao na Bledsko jezero, ha?

KR
krka
21:48 19.05.2017.

bojim se da će sada Slovenci uzvratiti istom mjerom i poslati tri gumena nosača zrakoplova sa pratnjom 7 pedalina u naše more, u cilju demonstracije sile

Avatar gasparini.arte
gasparini.arte
06:46 27.05.2017.

Ocete prestati sr... hrvatsko slovensko more i vala kakva vala. Piranskim zaljevom trebaju slobodno ploviti za to nadlezni i registrirani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije