Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u posjedu je policije

MUP o pismu poslanom ukrajinskom Veleposlanstvu: 'Odbili su ga zaprimiti zbog upozorenja'

Ukrajinsko veleposlanstvo u Zagrebu dobilo paket sa životinjskim očima
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/5
Autori: Vecernji.hr, Hina
02.12.2022.
u 14:55

Odmah po saznanju policija je poduzela mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a u koordinaciji s drugim sigurnosnim službama i u kontaktu s ukrajinskim Veleposlanstvom - navodi Ministarstvo unutarnjih poslova

Ministarstvo unutarnjih poslova potvrdilo je kako je sumnjivo pismo stiglo ukrajinskom Veleposlanstvu te kako je ono sada u posjedu policije. Pismo su, kako ističu iz MUP-a, u Veleposlanstvu odbili zaprimiti zbog upozorenja iz Ukrajine.

- Možemo potvrditi da je odgovorna osoba Veleposlanstva Ukrajine u Zagrebu obavijestila policiju kako su današnjeg jutra od djelatnika pošte trebali preuzeti pošiljku/pismo. Međutim, pošiljku/pismo su odbili zaprimiti i to zbog upozorenja ukrajinskog Ministarstva vanjskih poslova da su i druga ukrajinska veleposlanstva diljem Europe s adrese tog pošiljatelja zaprimila sumnjive pošiljke. Odmah po saznanju policija je poduzela mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a u koordinaciji s drugim sigurnosnim službama i u kontaktu s ukrajinskim Veleposlanstvom - navodi MUP. 

Diplomatska i konzularna predstavništva stranih država u RH pa tako i Veleposlanstvo Ukrajine su, kako ističu iz MUP-a, objekti čija zaštita se provodi temeljem važeće Uredbe o određivanju štićenih osoba, objekata i prostora te provođenju njihove zaštite i osiguranja, a o čemu se, iz razumljivih razloga, detalji ne iznose u javnost.

- Kriminalističko istraživanje se nastavlja, a pošiljka/pismo je u posjedu policije te će se prema njemu postupati s ciljem utvrđivanja porijekla i sastava - zaključuju. 

Ukrajinsko veleposlanstvo u Zagrebu
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Podsjetimo, nekoliko ukrajinskih veleposlanstava u inozemstvu, među kojima i veleposlanstvo u Zagrebu, primilo je "krvave pakete" sa životinjskim očima, objavilo je u petak ukrajinsko ministarstvo vanjskih poslova.

Paketi, natopljeni tekućinom karakteristične boje i mirisa, poslani su ukrajinskim veleposlanstvima u Mađarskoj, Nizozemskoj, Poljskoj, Hrvatskoj i Italiji, generalnim konzulatima u Napulju i Krakowu i konzulatu u Brnu, objavio je na Facebooku glasnogovornik Oleg Nikolenko.

Ovaj incident događa se nakon niza pisama bombi poslanih na različite adrese u Španjolskoj, uključujući ukrajinsko veleposlanstvo u Madridu.

Ključne riječi

Komentara 2

DE
dejanos
17:06 02.12.2022.

to srbi pomazu rusima

RO
ronyday
16:05 02.12.2022.

Sva je to djelo ruskih popova na čelu sa kirilom koji su stvorili putlera i koji ga tjeraju na zločina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije