Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIŠE INFORMACIJA

MUP ima nove stranice, donosi i novu kategoriju 'Građani detektivi'

06.03.2019.
u 12:44

Nova MUP-ova internetska stranica u koordinaciji sa Središnjim državnim uredom za razvoj digitalnog društva preselila na gov.hr platformu

Ministarstvo unutarnjih poslova od srijede ima nove internetske stranice koje sadrže više informacija za građane i institucije od dosadašnjih pa, uz ostalo, građani na njima mogu ponešto naučiti o samozaštiti, a novost je i kategorija ''građani detektivi''.

Nova MUP-ova internetska stranica u koordinaciji sa Središnjim državnim uredom za razvoj digitalnog društva preseljena je na gov.hr platformu, prateći izgled ostalih stranica koje se na njoj nalaze, ali je zadržala svoje prepoznatljive plave boje.

MUP-ova internetska stranica sastoji se od 26 zasebnih stranica, uključujući MUP (mup.gov.hr), Ravnateljstvo policije, Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja te stranice svake policijske postaje.

Na stranici je novost e-knjižnica u kojoj se mogu pronaći online izdanja časopisa "Policija i sigurnost", glasila "Mir, ugled, povjerenje", godišnjaci policije te publikacije i brošure, dok su na stranicama Ravnateljstva policije noviteti rubrike poput povijesti hrvatske policije i međunarodne policijska suradnje koja pruža informacije o sigurnoj turističkoj sezoni i mirovnim misijama.

Rubrika "prevencija" o samozaštiti građana

U novoj rubrici "prevencija" građani mogu naučiti nešto više o samozaštiti, proučiti brošure policije, upoznati se s policijskim projektima ili pregledati videomaterijale.

Novost je i kategorija "Građani detektivi", gdje se nalaze poveznice na kojima zainteresirani korisnici mogu preuzeti aplikaciju za e-dojave sumnjivih događaja "MUP –  sigurnost i povjerenje", pregledati lica osoba za kojima tragamo, nestale i otuđene umjetnine, krivotvorine te pronađene umjetnine.

Svi ti sadržaji mogu se pronaći upisivanjem u tražilicu, priopćio je MUP, podsjećajući svoje korisnike da i na novodizajniranim stranicama, u informacijama za građane te na stranicama MUP-a i stranicama Ravnateljstva policije mogu pronaći savjete za različite životne situacije, posebice u području prijevara i računalne sigurnosti, nasilja općenito te sigurnosti djece na internetu.

Upute kako pohvaliti i kritizirati rad policije

Građani i dalje u nekoliko koraka mogu doći do odgovora na pitanja iz područja prometa, osobnih isprava, prebivališta i boravišta, oružja, državljanstva te dobiti upute na koji način mogu uputiti pohvalu, ali i pritužbu na rad MUP-ovih djelatnika.

U aplikaciji "Red Button" za online prijavu zlostavljanja djece dostupne su informacije o opasnostima koje vrebaju te savjeti za zaštitu kad je riječ o djeci i roditeljima, ali i maloljetničkoj delinkvenciji, kriminalitetu na štetu djece i obiteljskom nasilju.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Olujni
Olujni
14:24 06.03.2019.

Ma da ne bi zandari! Da mi budemo cinkeri i da radimo vas posao, dok vi tucete po pivi i zderete krafne!

ZI
zip123
15:07 06.03.2019.

Sad ce penzici i kvartovske babe tracare prijavljivati koje kome dosao na kavu.Jos im samo opremu dati.

PR
prokurator
13:05 06.03.2019.

građani detektivi??????????? znači, već godinama policiju se ni za lijek ne može dobiti da naprave nešto za građane. recimo kada čovjek ima krađu, provalu ili neku nevolju, policija - koju plaćamo lijepe novce - odradi preko volje i najčešće bez prave pomoći oštećenom. žrtvama rastućeg nasilja policija također nije bila od preventivne pomoći. a sada bi policija da građani preuzmu dio promatranja i dojava, zapravo njihovog posla... e pa neće ići.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije