Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osmi dan potrage

MUP demantirao da je u Đurđevcu pronađen Antonijin mobitel

potraga za antonijom (1)
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/7
04.07.2011.
u 09:58

U potrazi za Antonijom i ronioci Hrvatske vojske, jezero Brljan još isušuju.

Nakon napisa medija kako su u jednom kontejneru u Đurđevcu pronađeni majica i dijelovi mobitela koji bi mogli pripadati Antoniji Bilić, demantijem za Dnevnik.hr javio se MUP. Izvijestili su kako je potraga i dalje intenzivna i da se predmeti pronađeni u Đurđevcu ne dovode u vezu s nestalom djevojkom.

Razina jezera oko mostova na Brljanu sada je već za oko 150 cm niža nego prije nekoliko dana, kada su vatrogasci počeli ispumpavati vodu. To će, smatraju u policiji, uvelike olakšati posao tragačima, a posebno roniocima koji su u mutnoj vodi jedva mogli razabrati tek metar udaljene predmete. Jezero se prostire na oko 40 tisuća četvornih metara pa će prelijevanje jezerske vode potrajati još nekoliko dana. U policiji su kratko komentirali i navodni nalaz dijelova odjeće i mobitela u kontejneru u Đurđevcu.

– Gotovo se svakodnevno nalazi mnoštvo različitih predmeta, koji se onda provjeravaju, odnosno pokazuju njenoj obitelji ili se šalju na vještačenje, kako bi se otklonilo svaku sumnju – kratko je izjavio Ivica Kostanić, načelnik PU šibensko-kninske koja rukovodi potragom za Antonijom Bilić od njezina nestanka 7. lipnja.

Na Brljanskom jezeru i dalje bruje agregati za proizvodnju struje koji napajaju crpke kojima se isušuje dio tamošnjih jezera tik uz mostove, a  potraga za nestalom Antonijom Bilić već osmi dan traje sličnim intenzitetom kao i na početku ove velike akcije.

Podsjetimo, nakon što je više puta na različite načine pretraženo Brljansko jezero i okolni dijelovi kanjona i toka rijeke Krke, u subotu je počelo isušivanje dijela jezera na Brljanu jer je policijski stožer zaključio kako bi se na taj način mogli lakše otkriti tragovi koji bi potvrdili navode osumnjičenog uhićenika Dragana Paravinje. Kako doznajemo, danas bi u pretrazi trebali sudjelovati i specijalni ronioci Oružanih snaga RH, no još uvijek nisu angažirani speleoronioci HGSS-a koji su jedini u Hrvatskoj usko specijalizirani za pretrage podvodnih špilja kakvima Krkin tok obiluje.

>>Potraga za Antonijom: pronađene ljudske kosti stare 30-ak godina

– U sklopu potrage danas će se nastaviti pretraživati područje jezera Brljan na rijeci Krki, što uključuje isušivanje Brljanskoga jezera uz most. Pretraživat će se i Šarena jezera kod Knina, zatim dionica ceste D-1 od Šarenih jezera prema Sinju te riječni tok rijeke Orašnice, koja se iza Knina spaja s rijekom Krkom, kao i tok rijeke Krke od Knina do Brljana. U pretrazi danas sudjeluje više od 150 osoba, i to većim dijelom policajci interventne, specijalne i kriminalističke policije, kao i pripadnici Hrvatske vojske, Gorske službe spašavanja i vatrogasaca. Policija i dalje nastavlja s drugim aktivnostima, detaljnim kriminalističko-analitičkim istraživanjem svih do sada pribavljenih podataka i obavijesti – izvijestila je Marica Kosor iz PU šibensko-kninske u kojoj rukovode glavninom potrage za iščezlom djevojkom iz Kričaka kod Drniša.

Pretrazi terena jutros se, kao i prva dva dana, priključio i policijski helikopter koji će nadlijetati šire područje ne bi li njegova posada iz zraka spazila i otkrila štogod sumnjivo vezano uz razloge jedne od zasigurno najvećih potraga za nestalom osobom u novijoj hrvatskoj povijesti.

Teren se pretražuje već osmi dan, a već se 27 dana broji u velikoj potrazi za djevojkom koja je 7. lipnja ujutro posljednji put viđena kako na čikolskom mostu u Drnišu ulazi u kamion Dragana Paravinje. Vozač kamiona priznao je istražiteljima da je djevojku zadavio i kasnije njezino tijelo bacio u jezero Brljan na rijeci Krki, no opsežna akcija traganja do danas nije dala rezultata. 

Komentara 34

KO
kontras
10:28 04.07.2011.

meni nije jasno da javnost ne digne glas i ne prekine ovu lakrdiju. svako malo netko nestane ali se nikada ne trosi ovoliko novaca i ne radi show. pa ovo vec pomalo kao big brother.

MI
mica1111
10:41 04.07.2011.

...eto prva vijest u dnevniku,prva vijest u novinama...prva vijest na portalima... ...zar u ovoj zemlji nema važnijih vijesti od ove... ...zbog nekih slučajeva diže se pola zemlje na noge,i pola susjednih...isušuju se mora i jezera...troše pare i lijevo i desno..... ...valjda da bi vidjeli kako imamo (ne)sposobnu policiju...a da ne bi raspravljali o tome kako imamo nesposobno pravosuđe koje dozvoljava ovakvim manijacima i dokazanim kriminalcima da šeću po zemlji...

MI
mica1111
10:20 04.07.2011.

...uopće mi nije jasna ova javna histerija oko pronalaska ove djevojke... ...očoto da se misli javnosti skrenu na druge nebitne teme...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije